αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΞεκίνησε η υπηρεσία dating του Facebook- Πως ακριβώς λειτουργεί

Ξεκίνησε η υπηρεσία dating του Facebook- Πως ακριβώς λειτουργεί

Η υπηρεσία Facebook Dating αποτελεί πλέον γεγονός. Τέσσερις μήνες μετά από την αρχική ανακοίνωση του δικτύου, ξεκίνησε σήμερα η δοκιμαστική διάθεση της υπηρεσίας στην Κολομβία. Σε κάποιο βαθμό θα τηρηθεί το μοντέλο του Tinder, δηλαδή οι χρήστες θα απαντούν σε απλές ερωτήσεις μέσω χειρονομιών (gestures), ενώ θα μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία με βάση κάποιο χαρακτηριστικό ενός προφίλ. Στο διεθνή τύπο γίνεται λόγος για μεγάλη ομοιότητα του Facebook dating με την εφαρμογή / υπηρεσία Hinge.

Ένα στοιχείο που διαφοροποιεί την υπηρεσία του facebook από αυτές του ανταγωνισμού είναι η ενσωμάτωσή της στις Ομάδες (Groups) και στις Εκδηλώσεις (Events).

«Οι γνωριμίες και τα ραντεβού προκύπτουν στο Facebook εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο διευθυντής προϊόντων Nathan Sharp σε συνέντευξή του στο The Verge. «Θέλουμε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους να συμμετάσχουν. Πιστεύουμε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή».

Η υπηρεσία Facebook Dating προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής για φορητές συσκευές και δεν θα είναι διαθέσιμη μέσω περιηγητών ιστού (browsers). Για την ενεργοποίησή της θα πρέπει ο χρήστης να πατήσει στις τρεις τελείες (☰) και να την επιλέξει. Είναι δωρεάν, δεν προβάλλονται διαφημίσεις και δεν υπάρχουν extra – επί πληρωμή υπηρεσίες (προς το παρόν). Ο χρήστης θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να ενεργοποιήσει (opt in) την υπηρεσία.

Στη συνέχεια ζητείται από το χρήστη να δημιουργήσει ένα νέο, ξεχωριστό προφίλ, στο οποίο θα κάνει μία μικρή περιγραφή του εαυτού του. Οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν να δουν την περιγραφή μας, το «μικρό» μας όνομα, καθώς και την ηλικία που έχουμε δηλώσει. Με αυτόν τον τρόπο το facebook επιχειρεί να λύσει από την αρχή τα προβλήματα που μπορούν να παρουσιαστούν στη συνέχεια και σχετίζονται με την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Οι χρήστες, στο προφίλ της υπηρεσίας Dating θα μπορούν να αναρτούν έως εννέα φωτογραφίες και ερωτήσεις μέσω της εφαρμογής για το iOS και δώδεκα μέσω της εφαρμογής για το Android. Ως προς την τοποθεσία, αυτή θα επιβεβαιώνεται από το τσιπάκι GPS της συσκευής και δεν θα μπορούν οι χρήστες να δηλώνουν όποια θέλουν (virtual location).

Κατόπιν, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν άλλους χρήστες της υπηρεσίας που βρίσκονται έως και 100 χιλιόμετρα μακρυά. Από τα αποτελέσματα εξαιρούνται οι φίλοι μας και όσοι έχουμε μπλοκάρει. Ως προς τις/τους πρώην, εφόσον τους έχετε διαγράψει από φίλους, θα τους βλέπετε κανονικά στις προτάσεις.

Κατά τις αναζητήσεις των χρηστών λαμβάνονται υπόψη η τοποθεσία, οι κοινοποιήσεις, τα likes και τα κοινά σημεία μεταξύ των προφίλ. Στα προφίλ που η υπηρεσία εκτιμά πως ταιριάζουν με το δικό μας θα υπάρχει η ειδική σήμανση «άμεσο ενδιαφέρον» (express interest).

Σε αντίθεση με το Tinder, οι χρήστες θα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και πριν διαπιστωθεί κάποιο «ταίριασμα». Στα μηνύματα αυτά όμως, τα οποία αποθηκεύονται σε ξεχωριστή ενότητα από τα υπόλοιπα μηνύματα, θα μπορούμε να στέλνουμε αποκλειστικά κείμενο και emojis. Όχι φωτογραφίες, όχι videos.

Οι εκπρόσωποι του facebook ανέφεραν πως στόχος τους είναι να προάγουν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Η προσπάθειά τους λοιπόν [σύμφωνα με όσα είπαν] εστιάζει στη δημιουργία «σχέσεων με νόημα» αν και οι ίδιοι παραδέχτηκαν πως – όπως σε κάθε αντίστοιχη υπηρεσία – θα υπάρχουν και οι «αρπαχτές».

Ένας χρήστης θα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για έως 100 προφίλ τη μέρα (οι σχέσεις με νόημα που προαναφέρθηκαν), αλλά θα μπορεί να στείλει άπειρα μηνύματα σε ανθρώπους που έχει διαπιστωθεί ταίριασμα. Αν κάποιος χρήστης είναι μέλος μίας Ομάδας θα μπορεί να επιλέξει την εμφάνιση του Dating (η Ελληνική καθημερινή μετάφραση μάλλον θα εξελιχθεί σε «πονηρού») προφίλ του, σε αυτή. Το ίδιο ισχύει και για τις Εκδηλώσεις. Το ωραίο είναι πως θα ισχύει και για τις Εκδηλώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, οπότε σε αυτή την περίπτωση αναμένουμε μία λειτουργία τύπου «Σε είδα».

Οι ιθύνοντες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα πειραματιστούν πρώτα στην Κολομβία και όταν θεωρήσουν πως έχουν βρει τη «συνταγή της επιτυχίας» θα επεκτείνουν το Facebook Dating και σε άλλες χώρες.

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =