αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησε από ένα διαμέρισμα, και έφτασε στα 16 δισ. δολάρια σε αξία: Αυτή είναι η εκρηκτική ιστορία του Spotify

Ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα, και έφτασε στα 16 δισ. δολάρια σε αξία: Αυτή είναι η εκρηκτική ιστορία του Spotify

Σήμερα το Spotify είναι ένας «γίγαντας». Η ιστορία του όμως ξεκινά αρκετά πίσω. Το 2005. Τότε οι Daniel Ek και Martin Lorentzon βρήκαν την ιδέα: Αποφάσισαν να φτιάξουν μια υπηρεσία με Music Streaming. Ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε αυτή, στο διαμέρισμα του Lorentzon.

Το Spotify βγήκε στον ιντερνετικό αέρα την αμέσως επόμενη χρονιά. Έδρα της επιχείρησης ήταν η Σουηδία. Η τροχιά ήταν ανοδική, και το 2008 άρχισε να έχει τις πρώτες διαφημίσεις. Κάπου εκεί «σήκωσε» και την πρώτη χρηματοδότηση η οποία έφτανε στα 21,6 εκατ. δολάρια.

Το 2009, υπήρξε μια δύσκολη στιγμή για το Spotify, αφού μια μεγάλη «διαρροή» έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα αρκετών χρηστών. Όμως οι δύο ιδρυτές κατάφεραν να ξεπεράσουν την κρίση και να πείσουν τους χρήστες ότι η υπηρεσία τους είναι ασφαλείς. Αμέσως μετά, έλαβαν άλλα 50 εκατ. σε χρηματοδότηση, και λάνσαραν το App του Spotify.

Το 2010 ο πρώην πρόεδρος του Facebook, Sean Parker, πήγε ως «μεταγραφή» στο Spotify και βοήθησε ιδιαίτερα στις επόμενες μουσικές συμφωνίες. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρία έφτασε τους 1 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές και πήρε άλλα 100 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση.

Υπήρξαν και στη συνέχεια δύσκολες στιγμές, με καλλιτέχνες να αντιδρούν για τις «χαμηλές αμοιβές» μου λάμβαναν απο την υπηρεσία. Υπήρξαν ανταγωνιστές, όπως η αντίστοιχη υπηρεσία της Apple. Αλλά πάντα το Spotify έβρησκε τον τρόπο για να είναι ένα βήμα μπροστά. Το 2017 έφτασε τους 60 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές. Και μια συνολική αξία ως εταιρία στα 6ο δισ. δολάρια.

Στην Ελλάδα, το Spotify έγινε διαθέσιμο το 2013.

How Spotify Became a $16 Billion Company

Here's Spotify's incredible journey to becoming a $16 billion company.

Posted by Inc. Magazine on Samstag, 10. Februar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =