αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησες σήμερα να δουλεύεις από το σπίτι; Εδώ είναι 5 σωτήρια tips | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Ξεκίνησες σήμερα να δουλεύεις από το σπίτι; Εδώ είναι 5 σωτήρια tips | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι στην Αττική που από σήμερα θα ξεκινήσουν να δουλεύουν remote. Ακομα περισσότεροι είναι αυτοί που το έχουν κάνει για μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα, από την αρχή της πανδημίας, σε όλη τη Ελλάδα.

Ναι, αυτός ο τρόπος εργασίας μπορεί να είναι ωραίος, αρκεί να κινηθείς σωστά.

Όπως έχουμε ξανά πει, το It’s Possible δουλεύει με remote τρόπο από την αρχή της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2016. Ένα μοντέλο που μπορεί να μοιάζει… ονειρικό, ωστόσο είναι χρήσιμο να εφαρμόζεις κάποιους κανόνες για να είσαι παραγωγικός. Και φυσικά για να αποφύγεις το burnout. Εδώ είναι 5 απλά tips.

1# Έχε ένα δικό σου χώρο: Το ότι θα δουλέψεις στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο σαλόνι όλη ημέρα, με ανοιχτή την τηλεόραση. Ούτε μέσα στην κουζίνα. Φρόντισε να έχεις έναν δικό σου χώρο (με πόρτα που κλείνει κατά προτίμηση). Και ένα γραφείο μέσα εκεί. Μην επιλέγεις να εργαστείς πάνω σε καναπέδες ή κρεβάτια.

2# Βάλε χρονικά όρια: Υπάρχει μια παγίδα στην οποία πέφτουν αρκετοί νέοι επιχειρηματίες και freelancers. Ξεκινούν να δουλεύουν το πρωί και καταλήγουν… να δουλεύουν μέχρι το βράδυ. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάποιος πάνω από το κεφάλι τους, και επειδή δεν υπάρχει η αίσθηση του γραφείου. Βρες ποιες ώρες είσαι πιο παραγωγικός, είτε πρωί είτε βράδυ, και φτιάξε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα εργαστείς. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει ζωή… και εκτός δουλειάς. Ακόμα και αν δουλεύεις ως remote υπάλληλος για μια εταιρία, βάλε χρονικά όρια. Το ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι online 24/7.

3# Κάνε διαλείμματα: Ουσιαστικά είναι κομμάτι του προηγούμενου tip. Μην δουλεύεις σερί για πολλές ώρες. Το μυαλό σου σύντομα θα κουραστεί και μετά δεν θα είσαι παραγωγικός. Φρόντισε να κάνεις συχνά διαλείμματα. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν να εργάζονται σε εξοντωτικούς ρυθμούς π.χ. για 2 ημέρες- ειδικά αν εργάζονται σε ένα δικό τους project. Ξεχνώντας ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από έναν «μαραθώνιο» και όχι από ένα μικρό σπρίντ. Αν πας να το κάνεις αυτό, το πιο πιθανό είναι να είσαι εξαντλημένος μετά τις πρώτες 2 ημέρες και να μην μπορείς να εργαστείς.

4# Μείνε δικτυωμένος: Το ότι εργάζεσαι από το σπίτι σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κλεισμένος όλη την ημέρα μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μπροστά από ένα laptop. Φρόντισε να κάνεις τις επαφές σου και αν κρατάς επικοινωνία με ανθρώπους του πεδίου σου. Μη διστάσεις να βγεις και για μερικούς χαλαρούς καφέδες μαζί τους. Είναι σημαντικό να μείνεις δικτυωμένος.

5# Μην δουλεύεις μόνο από το σπίτι. Το να δουλεύεις από το σπίτι έχει, ανάμεσα σε άλλα, και ένα σημαντικό αρνητικό. Μπορεί σύντομα να σε κάνει να νιώσεις… απομονωμένος. Αφού δεν θα πηγαίνεις κάθε ημέρα σε ένα γραφείο και δεν θα έχεις φυσική επαφή με συναδέλφους και συνεργάτες. Είναι χρήσιμο να μην δουλεύεις μόνο από το σπίτι. Βρες μερικούς κατάλληλους κοινόχρηστους χώρους ή μερικά κατάλληλα cafe, και κάποιες ημέρες πήγαινε εκεί με το laptop σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − four =