αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ξεκίνησα με 10 δολάρια στον λογαριασμό μου και τώρα βγάζω 109.000 δολάρια μέσω NFTs»: Μία 36χρονη παραθέτει την ιστορία της

«Ξεκίνησα με 10 δολάρια στον λογαριασμό μου και τώρα βγάζω 109.000 δολάρια μέσω NFTs»: Μία 36χρονη παραθέτει την ιστορία της

Το 2021, η Brittany Pierre έβγαλε περίπου 109.000 $ πουλώντας nonfungible tokens ή NFTs όπως είναι γνωστά. Ένα εισόδημα που χτίστηκε βασιζόμενη σε δικές της φωτογραφίες ή ΄άλλα NFTs που αγόρασε και στην συνέχεια πούλησε βγάζοντας κέρδος.

Αλλά πριν από αυτό, η Pierre δυσκολευόταν να πληρώσει το ενοίκιο στο διαμέρισμά της στο Σικάγο ή να αντέξει οικονομικά τις αγορές στο σούπερ μάρκετ και το πάσο λεωφορείου, λέει στο CNBC.

Τα χρήματα της έφευγαν αμέσως αφότου τα έπαιρνε στα χέρια της. Ήταν σε μία φάση όπου ζούσε οριακά, και «έπεσε σε κατάθλιψη» όπως εξηγεί.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Pierre έμαθε για τα NFTs. Η φίλη και συνάδελφός της, Elise Swopes, είχε μόλις πουλήσει ένα NFT του έργου της για πάνω από 17.600 $, εμπνέοντας την Pierre να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο. Εκτός από το ότι ζήτησε καθοδήγηση από την Swopes, «μπήκε κατευθείαν, κάνοντας ένα ψάξιμο στο YouTube και μια βαθιά έρευνα στο Google για μερικές μέρες» σημειώνει η 36χρονη.

Ένα μήνα αργότερα, η Pierre άρχισε να πουλάει τα πρώτα της NFT και σύντομα πουλούσε κομμάτια για μερικές εκατοντάδες δολάρια το καθένα – περισσότερα από όσα της κέρδισε από τις φωτογραφίες σε φυσική μορφή, λέει.

«Ήταν πραγματικά δύσκολο να κάνεις φωτογραφίσεις για $50, προσπαθώντας να πουλήσεις εκτυπώσεις για $30. Θα είχα δουλειές εδώ κι εκεί, αλλά δεν ήταν βιώσιμο», λέει. «Αυτό το πρώτο ζευγάρι των πωλήσεων των $200, $300 [NFT] ήταν πολλά για μένα. Αυτό ακριβώς χρειαζόμουν για να πληρώσω ενοίκιο», συμπληρώνει.

Καθώς έβγαζε περισσότερα χρήματα, η Pierre ήταν σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς της και να ζήσει πιο άνετα, αλλά και να κάνει δωρεές σε Οργανισμούς και να επενδύει σε NFT άλλων καλλιτεχνών – μερικά από τα οποία λειτουργούσαν ως επενδύσεις για το μέλλον, φέρνοντας της έσοδα.

«Πέρυσι ήταν η πρώτη χρονιά που μπόρεσα να ζήσω εντελώς άνετα, καλύτερα από όσο μπόρεσα ποτέ», λέει. «Δεν είχα ποτέ δουλειά με πάνω από 15 δολάρια την ώρα και πέρυσι μπόρεσα να βγάλω κάτι παραπάνω από 100.000 δολάρια».

Όταν ξεκίνησε μάλιστα να ασχολείται με NFTs είχε σχεδόν μείνει χωρίς χρήματα. «Πιθανότατα είχα περίπου 10 δολάρια στον τραπεζικό μου λογαριασμό» λέει η 36χρονη στο CNBC.

H ίδια στηρίχτηκε κυρίως σε φωτογραφίες street style και πορτραίτα. Εστιάζοντας μάλιστα στους έγχρωμους ανθρώπους. «Όταν αναζητάτε «όμορφο άτομο» στο Google, συνήθως βλέπετε ένα λευκό άτομο. Ήθελα λοιπόν να βάλω τους μαύρους στο blockchain, ώστε να έχουν μία μεγαλύτερη παρουσία» σημειώνει.

Οι πρώτες πωλήσεις της Pierre έγιναν όταν ένας συλλέκτης NFT γνωστός ως Weesh είδε την τέχνη της στο Twitter. «Μετά από αυτό, μπήκα all in», λέει. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή, η Pierre είχε βρει μάλιστα άλλη πρωινή δουλειά, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί και να μπει στα NFT full-time, θυμάται.

Η εκτόξευση δεν ήρθε μέσα σε μία νύχτα. Αρχικά κατάφερε να πληρώνει το ενοίκιο στην ώρα του. Στην συνέχεια «μπόρεσα να γεμίσω το ψυγείο μου, κάτι που ποτέ δεν κατάφερνα να κάνω μόνη μου», λέει. Ενώ στην συνέχεια κατάφερε να επενδύσει σε καλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό- κάτι που τις έφερε και πιο μεγάλες συνεργασίες.

Συνολικά, η «ποιότητα ζωής» της έχει βελτιωθεί. Και μπορεί επίσης να βοηθήσει τους άλλους. Εάν η μαμά, η αδερφή, η ανιψιά ή ο ανιψιός της χρειάζονται κάτι, η Pierre μπορεί να τους το αγοράσει. Δωρίζει επίσης σε Οργανισμούς με τους οποίους είναι παθιασμένη, λέει.

Μάλιστα η ίδια θέλει να βοηθήσει την NFT κοινότητα, και βοηθά γυναίκες που θέλουν να μπουν σε αυτό το πεδίο, πληρώνοντας του τα αρχικά έξοδα εγγραφής.

Η Pierre βλέπει τα κρυπτονομίσματα και τα NFT ως έναν τρόπο για να χτίσει πλούτο, καθώς της επιτρέπουν να επενδύει και να κερδίζει χρήματα χωρίς να έχει να κάνει με παραδοσιακά χρηματοοικονομικά συστήματα. «Σίγουρα πιστεύω ότι όχι μόνο τα NFT, αλλά τα crypto γενικά, μπορούν να βοηθήσουν τους περιθωριοποιημένους ανθρώπους, ειδικά τη black community», λέει.

Προσοχή όμως: Η Pierre είναι πλέον επιτυχημένη στο χώρο, αλλά αυτό που έχει καταφέρει δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας. Όσον αφορά την επένδυση σε κρυπτονομίσματα, οι οικονομικοί experts συνιστούν να είστε προσεκτικοί, να κατανοείτε τους κινδύνους και να αφιερώνετε χρόνο στην έρευνα πριν από την επένδυση σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =