αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκίνησαν τα έργα στον Λυκαβηττό: Το project των 1,5 εκατ. ευρώ

Ξεκίνησαν τα έργα στον Λυκαβηττό: Το project των 1,5 εκατ. ευρώ

Ο Λυκαβηττός «ξαναγεννιέται». Ήδη είναι σε εξέλιξη η πρώτη φάση του σχεδίου σημαντικών παρεμβάσεων.

Το έργο, προϋπολογισμού ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και περιλαμβάνει εφαρμογή καινοτόμων, ήπιων, καλαίσθητων αντιπλημμυρικών-αντιδιαβρωτικών τεχνικών και υλικών, κατάλληλων για τη θωράκιση διαβρωμένων πρανών στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου.

Επίσης αντικατάσταση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου σε όλο το μήκος των 1.700 m και νέα επίστρωσή του με υδατοπερατά υλικά, ώστε ο χαρακτήρας του να είναι συμβατός με αυτόν του αστικού δάσους και να αποτελεί ευχάριστη κύρια πεζοπορική διαδρομή. Παράλληλα η χρήση υδατοπερατών υλικών θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση του λόφου. Τέλος, ήπια αποκατάσταση με φυσικά υλικά μιας περιπατητικής διαδρομής από μονοπάτια μήκους 3 χλμ., τα οποία συνδέουν επιμέρους σημεία του Λόφου, όπως η Πράσινη Τέντα που ξανάνοιξε τις πόρτες της και το Πέτρινο Περίπτερο.

«Ο Λυκαβηττός ξεκίνησε να αναμετριέται με την εποχή του. Μετά από πολλά χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης κερδίζει τον χαμένο χρόνο. Με προσοχή και σεβασμό στο μοναδικό οικοσύστημα ενός αστικού δάσους, που είμαστε τυχεροί να έχουμε. Η Αθήνα έκλεισε την πόρτα στη θεωρία, έχουμε ήδη περάσει στην πράξη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που επισκέφθηκε τον λόφο, όπου είναι σε  εξέλιξη οι εργασίες.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 1 =