αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΞεκίνησαν ξανά οι πτήσεις… διαστημικού τουρισμού της Blue Origin

Ξεκίνησαν ξανά οι πτήσεις… διαστημικού τουρισμού της Blue Origin

Μία σύντομη πτήση 60 μίλια πάνω από τη γη προσέφερε η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος σε 6 επιβάτες της Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg.

Μεταξύ των επιβατών ήταν ο Ed Dwight, ένας πρώην καπετάνιος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος επιλέχθηκε ως ο πρώτος υποψήφιος μαύρος αστροναύτης το 1961, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει στο διάστημα με τη NASA. «Αυτό ήταν υπέροχο», είπε αφού βγήκε από την κάψουλα του πληρώματος μετά την προσγείωση.

Η πτήση καθυστέρησε κατά μία ώρα πριν την απογείωσή της στις 9:35 π.μ. τοπική ώρα από την τοποθεσία εκτόξευσης της εταιρείας στο Δυτικό Τέξας. Μετά την απογείωση, το όχημα έφτασε σε αυτό που πολλά ιδρύματα θεωρούν ότι είναι πέρα από τα όρια του διαστήματος. Στη συνέχεια, ο πύραυλος και η κάψουλα επέστρεψαν στη Γη, με τον πύραυλο να προσγειώνεται όρθιος λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Η κάψουλα προσγειώθηκε επίσης με επιτυχία, χρησιμοποιώντας δύο από τα τρία αλεξίπτωτά της, περίπου 15 λεπτά μετά την απογείωση.

Αυτή η πτήση είναι η πρώτη τουριστική αποστολή της Blue Origin στο New Shepard από τον Αύγουστο του 2022. Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις πτήσεις του πυραύλου όταν το όχημα New Shepard υπέστη βλάβη στον κινητήρα στη μέση της πτήσης κατά τη διάρκεια μιας αποστολής χωρίς πλήρωμα τον Σεπτέμβριο του 2022. Η Blue Origin πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2023 διερευνώντας την αποτυχία και πραγματοποιώντας διορθώσεις στο σχεδιασμό, και επέστρεψε με επιτυχία στην πτήση με μια άλλη αποστολή χωρίς πλήρωμα τον Δεκέμβριο.

Η Blue Origin έχει τώρα ξεκινήσει επτά τουριστικές αποστολές στο New Shepard μέχρι σήμερα, με διάσημες προσωπικότητες όπως ο William Shatner, ο Michael Strahan και ο ίδιος ο Bezos. Συνολικά, με το New Shepard έχουν πετάξει 37 άνθρωποι πάνω από τα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια του διαστήματος, ανέφερε η εταιρεία στην διαδικτυακή εκπομπή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =