αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνα να λες «όχι»: Το Forbes παραθέτει 4+1 tips για να αποκτήσεις την καριέρα που θες

Ξεκίνα να λες «όχι»: Το Forbes παραθέτει 4+1 tips για να αποκτήσεις την καριέρα που θες

Το βλέπεις ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης: Πολλοί νέοι άνθρωποι δεν νοιάζονται να βρουν απλά μια δουλειά, που θα τους δίνει ένα βασικό εισόδημα (ίσως με τον βασικό μισθό). Αλλά θέλουν να χτίσουν μια καριέρα, να είναι δημιουργικοί, και φυσικά να ασχοληθούν με ένα αντικείμενο που τους αρέσει.

Πως μπορεί όμως να καταφέρει κάτι τέτοιο; Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται σκληρή δουλειά. Και ίσως πρέπει να ακολουθήσεις και τα 5 tips που παρουσιάζει το Forbes. Είναι οι κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην καριέρα που θες.

1# Βρες τον μεγάλο σκοπό σου. Για να είσαι πραγματικά ικανοποιημένος, πρέπει να προσδιορίσεις από την αρχή τον μεγάλο σκοπό σου. Είναι αυτό για το οποίο θα εργαστείς. Σκέψου ποια θα ήθελες να είναι η καριέρα σου και πως πρέπει να εργαστείς.

2# Βάλε Challenges στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βαλτώσεις στην καθημερινή ρουτίνα στο γραφείο. Αυτό μπορεί να σου δημιουργεί ασφάλεια αλλά δεν σε εξελίσσει. Εργάσου πάνω σε νέα projects ή μάθε νέα skills.

3# Βρες έναν μέντορα. ΟΚ, δεν χρειάζεται να βαδίσεις ακριβώς στο μονοπάτι που πήγε κάποιος άλλος πριν από εσένα. Αλλά σίγουρα υπάρχουν έμπειροι άνθρωποι στο πεδίο σου, που μπορούν να σου δώσουν μερικές συμβουλές.

4# Ακολούθα το ένστικτο σου. Και μετά από τις συμβουλές που ίσως ακούσεις, υπάρχει κάτι σημαντικότερο: Να ακούσεις το ένστικτο σου και να κάνεις αυτό που εσύ θες. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για την δική σου καριέρα και την δική σου ζωή. Μπορεί κάποιες απόψεις από άλλους να σε βοηθήσουν να έχεις μια συνολικότερη οπτική. Αλλά η τελική απόφαση θα είναι δική σου.

5# Ξεκίνα να λες «όχι». Δεν γίνεται να κάνεις ότι project σου προτείνουν, να πας σε όλα τα events και να συμμετέχεις σε όλα τα meetings. Μάθε να λες «όχι» σε πράγματα που δεν θεωρείς σημαντικά. Έτσι θα δημιουργήσεις χρόνο για κάτι άλλο καλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 4 =