αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΞεκίνα να κάνεις αυτά τα 8 πράγματα, αν θέλεις να γίνεις πλούσιος

Ξεκίνα να κάνεις αυτά τα 8 πράγματα, αν θέλεις να γίνεις πλούσιος

Όλοι θα ήθελαν να γίνουν πλούσιοι. Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, όμως βλέπουμε συχνά ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν ακόμα και από το μηδέν, και κατάφεραν να αποκτήσουν πολλά χρήματα. Αρκετοί από αυτούς το κατάφεραν μέσα από τον επιχειρηματικό δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, αν θες να γίνεις πλούσιος πρέπει να «χτίσεις» τις κατάλληλες καθημερινές συνήθειες. Είναι η βάση από όπου μπορούν να ξεκινήσουν όλα.

Το αμερικανικό Bornrealist.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τις 8 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις σταδιακά να αποκτήσεις πολλά χρήματα. Πόσες από αυτές τις συνήθειες έχεις ήδη στο πρόγραμμα σου;

1# Ζήσε μέσα στις δυνατότητες σου: Δεν χρειάζεται να κάνεις μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Ακόμα κι όταν βγάλεις τα πρώτα καλά χρήματα. Κάνε σωστή διαχείριση των χρημάτων σου, και ξόδεψε σε… πολυτέλειες μόνο όταν έχεις πατήσει καλά στα πόδια σου.

2# Μην τζογάρεις: Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου. Κανείς δεν έγινε πλούσιος μέσα από τον τζόγο. Εντάξει, σχεδόν κανείς. Ακόμα και αυτοί οι λίγοι που τα καταφέρνουν όμως, τελικά δεν πετυχαίνουν κάτι ουσιαστικό στη ζωή τους.

3# Εθελοντισμός: Είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι. Αφού μπορεί να σε οδηγήσει σε νέες γνωριμίες που θα σε βοηθήσουν στην επαγγελματική σου πορεία.

4# Κάνε πράγματα πέρα από τις αρμοδιότητες σου: Μην λες συνεχώς «δεν είναι δουλειά μου». Προσπάθησε να γίνεις όσο πιο χρήσιμος γίνεται στον εργοδότη ή την επιχείρηση σου. Γράψε άρθρα σχετικά με το πεδίο σου ή κάνε ομιλίες. Δεν θα πάνε χαμένα.

5# Θέσε στόχους, μην κάνεις ευχές: Οι ευχές δεν βοηθούν σε κάτι. Θέσε συγκεκριμένους στόχους και κάνε ένα πλάνο για να τους πετύχεις.

6# Μην αναβάλεις: Η αναβλητικότητα είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν φτάνουν στην επιτυχία. Δεν υπάρχει η «τέλεια στιγμή». Ξεκίνα τώρα αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

7# Βρες τον μεγάλο σκοπό: Πέρα από όλα τα άλλα, είναι σημαντικό να έχεις ένα μεγάλο σκοπό. Να ξέρεις γιατί τα κάνεις όλα αυτά. Α, και μην το ξεχάσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Να θυμάσαι τον λόγο που ξεκίνησες.

8# Μην τα παρατάς: Βλέποντας τις ιστορίες των μεγαλύτερων επιχειρηματιών στον κόσμο, βλέπεις ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν τα παράτησαν ποτέ. Παρά τις δυσκολίες. Χρειάζεται επιμονή μέχρι την μεγάλη νίκη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =