αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνα με το «γιατί»: Οι 5 κανόνες επιτυχίας σύμφωνα με τον best seller συγγραφέα Simon Sinek

Ξεκίνα με το «γιατί»: Οι 5 κανόνες επιτυχίας σύμφωνα με τον best seller συγγραφέα Simon Sinek

Για τον Simon Sinek έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για τον bestseller συγγραφέα, ο οποίος εστιάζει τα τελευταία χρόνια σε θέματα που αφορούν τους Millennials. Ενώ είναι επίσης γνωστός για τις ομιλίες που κάνει- πολλές εκ των οποίων γίνονται viral.

Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει πολλές ομιλίες, έχει γράψει πολλά άρθρα και αρκετά βιβλία. Πάντα καταφέρνει να τραβά τα βλέμματα όταν μιλάει, ενώ -είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί του- σε κάνει να σκεφτείς. Κατά την διάρκεια της διαδρομής του, έχει δώσει και κάποιους κανόνες, οι οποίοι σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να σε φτάσουν στην επιτυχία. Εδώ είναι 5 από αυτούς.

1# Ξεκίνα με το «γιατί». Είναι και ο τίτλος ενός από τ α βιβλία του, «Start with Why». Όπως εξηγεί ο διάσημος συγγραφέας, όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο, έχουν ξεκινήσει έχοντας στο μυαλό τους έναν μεγάλο σκοπό. Ξέρουν το «γιατί». Από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις και εσύ και να χτίσεις αυτό που θες.

2# Να είσαι αυθεντικός. Θα δεις αρκετούς ανθρώπους γύρω σου να αλλοιώνονται. Επιζητώντας τα χρήματα ή την επαγγελματική επιτυχία. Αλλά στο τέλος της διαδρομής, ο κόσμος καταλαβαίνει πιο είναι αυθεντικός και πιο όχι. Να είσαι ο εαυτός σου. Έτσι θα το διασκεδάσεις και περισσότερο.

3# Να είσαι ο τελευταίο που μιλάς. Πολλοί έχουν συνδυάσει την ηγεσία με την συνεχή ομιλία. Ο Sinek προτείνει όταν βρίσκεσαι σε ένα δωμάτιο, να ακούς πρώτα όλους τους άλλους και μετά να μιλάς. Έτσι θα κάνεις τους άλλους να νιώσουν ότι ακούγονται οι προτάσεις τους. Ενώ παράλληλα εσύ θα έχεις βγάλει πρώτα κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, θα έχεις ακούσεις τις άλλες γνώμες, και μετά θα μιλήσεις.

4# Υπομονή. Ο Sinek πιστεύει ότι αρκετοί Millennials δεν το έχουν αυτό. Απογοητεύονται εύκολα και αμέσως ψάχνουν το επόμενο βήμα. Για αυτό τον λόγο παραιτούνται και σχετικά εύκολα από τις δουλειές τους. Έχε υπομονή μέχρι να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

5# Επέλεξε τους ανθρώπους που βάζεις γύρω σου. Αυτό είναι κάτι που λένε πολλοί επιχειρηματίες και coaches. Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα, μας επηρεάζουν. Βρες ανθρώπους που έχουν φτάσει ήδη εκεί που θες να πας ή που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα. Σίγουρα θα έχουν κάποιες καλές συμβουλές να σου δώσουν, και θα γίνουν ωραίες συζητήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − six =