αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνα από το δωμάτιο του σπιτιού σου: 7 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online ως δημιουργός περιεχομένου

Ξεκίνα από το δωμάτιο του σπιτιού σου: 7 τρόποι για να βγάλεις χρήματα online ως δημιουργός περιεχομένου

Στην digital εποχή, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα, από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Με μόνο εργαλείο το laptop σου και μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Κάπως έτσι ξεκίνησε άλλωστε και το It’s Possible, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα, το 2016. Σήμερα είναι μια full-time δουλειά. Το site πλέον διαβάζεται από 1,4+ εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα.

Φυσικά αυτή είναι μόνο μια επιλογή, για να βγάλεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου. Ακολουθεί μια λίστα με συνολικά 7 ιδέες. Για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα online δημιουργώντας περιεχόμενο. Μπορείτε να παράγετε πολλούς διαφορετικούς τύπους περιεχομένου και να πληρώνεστε για τη δημιουργικότητά σας.

1. Ξεκινήστε ένα podcast

Η έναρξη ενός podcast είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να αρχίσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενό σας στο διαδίκτυο, μέσω του ιστότοπού σας, των λογαριασμών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή γνωστών πλατφορμών για podcast.

Εάν έχετε γνώσεις για ένα συγκεκριμένο πεδίο, ένα podcast θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Μπορείτε να μιλήσετε για την εμπειρία σας και να μοιραστείτε συμβουλές με τους πιστούς ακροατές σας.

2. Ξεκινήστε ένα κανάλι στο YouTube

Η έναρξη ενός καναλιού YouTube είναι ένας άλλος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο σας. Στο YouTube, μπορείτε να μοιράζεστε ελκυστικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο μέσω βίντεο. Μπορείτε ακόμη και να παράγετε περιεχόμενο που υποστηρίζει άλλη ροή εισοδήματος. Το upload βίντεο στο YouTube είναι δωρεάν, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χρήματα από το κόστος έναρξης μιας επιχείρησης. Αν καταφέρεις να πετύχεις αρκετά views, μπορείς να έχεις έσοδα τόσο από το YouTube απευθείας, όσο και από παράλληλες διαφημιστικές συμφωνίες.

3. Πούλα stock φωτογραφίες

Αν έχεις μια φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό με καλή κάμερα και σου αρέσει να βγάζεις φωτογραφίες, τότε η παρακάτω λίστα ίσως σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 6 ξένα websites στα οποία μπορείς να πουλήσεις online τις φωτογραφίες σου και να βγάλεις χρήματα. Πρόκειται για sites τα οποία διαμοιράζουν stock φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά ενδιαφέρονται να αγοράσουν εικόνες για να εμπλουτίσουν τη βάση τους. Τσέκαρε τις επιλογές παρακάτω. Μην ξεχάσεις να δεις και τους όρους χρήσης που διαθέτει το κάθε site. Να σημειώσουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι καλής ποιότητας.

1# Shutterstock

2# Getty Images

3# SmugMug

4# Foap

5# Alamy

6# Dreamstime

4. Δημιουργήστε ένα online μάθημα

Οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν τα μαθήματα 24/7, ενώ έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα ωραίο affiliate program που οδηγεί σε ακόμη περισσότερες πωλήσεις. Υπάρχουν ήδη αρκετοί Έλληνες που έχουν ξεκινήσει κάτι τέτοιο.Θυμήσου και την συνέντευξη: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

5. Ξεκινήστε ένα συνδρομητικό email

Μπορεί να αναπτυχθεί πολύ καλά. Καθώς η βάση πελατών μεγαλώνει, ο όγκος δουλειάς παραμένει γενικά ο ίδιος, πράγμα που σημαίνει ότι κερδίζετε περισσότερα χρήματα χωρίς πολλή επιπλέον εργασία.

6. Γράψτε ένα ebook

Σκέψου να έχεις παθητικό εισόδημα που παρέχεται με τη δημιουργία ενός ebook. Χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το KDP και το CreateSpace ή το Amazon, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να πουλήσετε ένα ebook που δεν κοστίζει η παραγωγή του. Αφαιρώντας μεγάλο μέρος της προηγούμενης τριβής που χρειάστηκε για τη δημοσίευσή του.

7. Ξεκίνα το δικό σου blog

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε εκτός λίστας. Μπορείς να ξεκινήσεις ένα blog από το δωμάτιο του σπιτιού σου με ελάχιστο κόστος. Μετά πρέπει να φέρεις αναγνώστες στο site σου. Κάτι που θέλει χρόνο και επιμονή. Βασικό εργαλείο που μπορεί να σε βοηθήσει είναι τα social media. Στην εποχή μας δεν μπορεί σχεδόν κανένα blog ή site, να φτάσει σε μεγάλη επισκεψιμότητα, αν δεν έχει παρουσία στα social media. Κάθε ανάρτηση που κάνεις στο blog σου, πρέπει να «πέφτει» και στα social media του.

Οι συνεργασίες με άλλα sites μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Μπορείς, για παράδειγμα, να προτείνεις σε ήδη υπάρχοντα sites, να τους στέλνεις κάποια άρθρα, μέσα στα οποία θα υπάρχει και ένα ενεργό link που θα παραπέμπει στο site σου. Έτσι ώστε να «τραβήξεις» κάποιο traffic που θα είναι πολύτιμο στο ξεκίνημα σου.

Υπάρχουν και άλλες online πλατφόρμες ή forums μέσα από τις οποίες μπορείς να προμοτάρεις τα άρθρα σου και να φέρεις κόσμο στο site σου. Δες για παράδειγμα τις επιλογές των Medium και Quora.

Μόλις χτίσεις το κοινό σου, μπορείς να έχεις έσοδα. Πως; Σε αυτό το άρθρο είχαμε παραθέσει 5 βασικούς τρόπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =