αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞανά παίρνουν μπροστά οι μηχανές στο εργοστάσιο της PepsiCo στο Λουτράκι

Ξανά παίρνουν μπροστά οι μηχανές στο εργοστάσιο της PepsiCo στο Λουτράκι

Μετά από 9 χρόνια σιγής οι μηχανές στην πρώην μονάδα εμφιάλωσης της PepsiCo στο Λουτράκι ξαναπαίρνουν μπρος. Στόχος είναι το εργοστάσιο, με τρεις γραμμές παραγωγής, να λειτουργήσει έως τις 15 Μαρτίου, όπως αναφέρει στον Οικονομικό Ταχυδρόμο ο Δημήτρης Μπαμπάκος, πρόεδρος της N.U. Aqua.

Το deal του ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. Aqua, η οποία αγόρασε την κλειστή από το 2013 μονάδα στο Λουτράκι, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το ύψος της επένδυσης σε πρώτη φάση, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αγοράς αλλά και την ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού, ανέρχεται σε 20,35 εκατ. ευρώ. Το επενδυτικό σχέδιο έχει ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, με την επιχορήγηση να φθάνει στα 7,83 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ot.gr

Το νέο φυσικό μεταλλικό νερό η επωνυμία του οποίου θα περιέχει και την λέξη «Λουτράκι», θα διανέμεται μέσα από το δίκτυο της Pepsico Hellas.

Και αναψυκτικά

Μάλιστα, η N.U. Aqua, όπως σημειώνει ο κ. Μπαμπάκος, στη συγκεκριμένη μονάδα σχεδιάζει από τον προσεχή Σεπτέμβριο να παράγει και τα αναψυκτικά της PespiCo. Εξ ου και η αρχική ανακοίνωση ότι στην πλήρη ανάπτυξή της η επένδυση θα υπερβεί τα 55 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μια πενταετία η παραγωγή των αναψυκτικών της πολυεθνικής έχει μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =