αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΞέχασες κάποιο αντικείμενο σου σε ένα ξενοδοχείο; Μια ελληνική startup στο επιστρέφει

Ξέχασες κάποιο αντικείμενο σου σε ένα ξενοδοχείο; Μια ελληνική startup στο επιστρέφει

Είναι πιθανό να σου τύχει: Να ταξιδέψεις κάποιου για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους, και φεύγοντας να ξεχάσεις ένα ή περισσότερα πράγματα σου στο ξενοδοχείο. Είναι ένας… εφιάλτης που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Μια startup θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Η DeliverBack έχει ως αποστολή να επιστρέφει τα ξεχασμένα αντικείμενα στους ταξιδιώτες.

Και πως γίνεται αυτό; Ο συνιδρυτής και CEO της εταιρίας Γιώργος Ζαχαρτζής εξηγεί στο It’s Possible πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα, περιγράφει το πως είναι να διαχειρίζεσαι ένα project τουρισμού σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός είναι «παγωμένος», ενώ κάνει και την δική του εκτίμηση για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πως είναι να διαχειρίζεται κάποιος ένα project που εστιάζει στον τουρισμό, σε μια περίοδο όπου ο τουρισμός είναι… παγωμένος; Πως προσαρμοστήκατε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα

Η πεποίθηση ότι αυτό που ζούμε είναι κάτι παροδικό και θα περάσει μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθήσουμε. Επίσης, αυτό που ζούμε εμείς το ζούνε και οι ανταγωνιστές μας, κάποιοι από τους οποίους δεν θα υπάρχουν όταν τα μέτρα της πανδημίας περάσουν. Βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις οπότε οι προσωπικές θυσίες είναι μεγαλύτερες αλλά είμαστε βέβαιοι ότι επενδύουμε στο μέλλον. Το ‘παγωμα΄της αγοράς μας έδωσε χρόνο να βελτιώσουμε το προϊόν μας, το οποίο ωρίμασε τεχνολογικά και πλέον είμαστε πιο έτοιμοι για να βγούμε εκτός Ελλάδος. Δεν σταματήσαμε να μιλάμε με τους πελάτες μας και να συζητάμε τρόπους να βελτιώσουμε το value proposition μας.

Το lockdown μας έκλεισε μέσα, αλλά μας άνοιξε δρόμους στο εξωτερικό. Είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα της αγοράς, όταν αυτό έρθει.

Πως εκτιμάτε ότι θα είναι το γενικότερο τοπίο στην ερχόμενη τουριστική σεζόν στην Ελλάδα;

Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο. Ακούμε ότι η αύξηση θα είναι 30-50%. Ο κoρωνοιος μας στέρησε την απόλαυση των ταξιδιών, και αυτή η ανάγκη μας ψάχνει διέξοδο. Όταν τα μέτρα χαλαρώσουν, θα δούμε έντονη αύξηση στις μετακινήσεις και τον τουρισμό. Η Ελλάδα χειρίστηκε με επιτυχία την κρίση του κορωνοιου και ο ελληνικός τουρισμός θα δρέψει καρπούς από αυτό. Είμαστε πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. Φέτος θα είναι μια καλή χρονιά.

Με απλά λόγια τι κάνει η πλατφόρμα σας;

Βοηθάμε τα ξενοδοχεία να επιστρέφουν τα ξεχασμένα αντικείμενα των πελατών τους. Με απλά λόγια, όταν κάποιος ξεχάσει κάτι, μπαίνει στο site μας και συμπληρώνει την σχετική φόρμα, πληρώνει για το κόστος της αποστολής, και εμείς αναλαμβάνουμε τα υπόλοιπα. Συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες εταιρείες Κούριερ και εκείνες ‘τρέχουν’ την παραλαβή και παράδοση. Εμείς είμαστε μια υπηρεσία τεχνολογίας στο cloud, που κάνει την ζωή των χρηστών μας πιο εύκολη.

Σας έχει τύχει κάποια ή κάποιες αστείες ιστορίες με ξεχασμένα αντικείμενα;

Έχουμε αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα περιστατικά. Τα πιο περιζήτητα αντικείμενα είναι τα παιδικά παιχνίδια, όπως αρκουδάκια κτλ., τα οποία έχουν τεράστια συναισθηματική αξία, και μας τηλεφωνούν οι γονείς έντρομοι για να σταλούν express, καθότι κάποιο παιδάκι δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς αυτό…  όσον αφορά τα πιο ενδιαφέροντα, θυμάμαι ένα περιστατικό στην Μύκονο, όπου ο πελάτης έφυγε και άφησε όλα τα πράγματα του στο δωμάτιο.

Το αντικείμενο που μας έκανε πάντως την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν μια στολή Ινδιάνου αρχηγού (με πολλά φτερά) που κάποιος ξέχασε μετά από κάποιο πάρτι στην Μύκονο.

Αυτό επίσης που μας κάνει εντύπωση είναι πόσα διαβατήρια και πορτοφόλια έχουμε επιστρέψει, καθότι πολλοί πελάτες τα βάζουν στο χρηματοκιβώτιο για να μην τα χάσουν και φεύγουν βιαστικά ξεχνώντας να τα πάρουν…

Στην ομάδα σας υπάρχει ένα «μικτό» μοντέλο: Δηλαδή κάποιοι εργάζεστε full-time στο συγκεκριμένο project, ενώ κάποια άλλα μέλη όχι. Τελικά υπάρχει απάντηση στο αν πρέπει να μπαίνουμε full time σε ένα project μας ή αν πρέπει το τρέχουμε παράλληλα;

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Όσον αφορά την δική μας ομάδα, είμαστε 3 co-founders και ένας Angel Investor. Όσον αφορά τους 3 co-founders, 2 δυο δουλεύουν part-time και ο 1 fulltime. Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία αυτό ήταν πολύ καλή επιλογή. Λόγω του lockdown στον τουρισμό, μπορέσαμε και αντέξαμε κρατώντας τα πάγια έξοδα μας χαμηλά, ενώ δεν σταματήσαμε να εργαζόμαστε εντατικά. Στο διάστημα αυτό η ομάδα ήρθε κοντά, γιατί δεν γνωριζόμασταν πριν, και είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να πάρουμε την απόφαση τώρα να μπούμε όλοι full time. Αυτές οι αποφάσεις είναι καλό να παίρνονται όταν όλοι νιώθουν έτοιμοι. Και αυτό θέλει τον χρόνο του. Άρα, ναι πιστεύω ότι η ομάδα πρέπει να είναι fulltime, αλλά μόνο αφού νιώσουν έτοιμοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =