αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ξέρω τα πάντα καλύτερα»: Πέντε ψέμματα που λένε οι leaders στον εαυτό τους

«Ξέρω τα πάντα καλύτερα»: Πέντε ψέμματα που λένε οι leaders στον εαυτό τους

Μπορεί να μοιάζουν… ατρόμητοι, ωστόσο οι business leaders έχουν και αυτοί αδυναμίες. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να ισορροπήσεις σε ένα περιβάλλον με πίεση, πολλά deadlines και συχνές εντάσεις.

Και δεν είναι λίγες οι φορές που λένε… ψέμματα στον εαυτό τους. Κάτι που μπορεί να τους αποπροσανατολίσει. Σε αυτά θα εστιάσουμε τώρα. Είναι 5 ψέμματα που λένε πολλοί leaders στον εαυτό τους.

1# Έχω τον έλεγχο για τα πάντα. Κι όμως, δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Εστίασε σε αυτά τα tasks που είναι στο χέρι σου. Και μην χάνεις χρόνο με πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις.

2# Μπορώ να το κάνω μόνος μου. Κανένας μεγάλος leader δεν τα κατάφερε μόνος του. Η ομάδα κάνει την διαφορά σε βάθος χρόνου.

3# Δεν έχω χρόνο. Ένα μεγάλο θέμα για το οποίο έχουμε ξανά συζητήσει. Όλοι έχουμε 24 ώρες κάθε ημέρα. Το πως διαχειρίζεσαι αυτές τις ώρες, κάνει την διαφορά.

4# Ξέρω τα πάντα καλύτερα. Και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε συχνά στους ηγέτες μέσα σε επιχειρήσεις. Νομίζουν ότι… τα ξέρουν όλα, καλύτερα από τον καθένα. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Να είσαι ανοιχτός σε ιδέες.

5# Δεν είμαι εδώ για να κάνω φίλους. Αυτή είναι μια άποψη που κυριαρχούσε κυρίως τα παλαιότερα χρόνια. Κι όμως, μέσα στο πεδίο εργασίας σου χρειάζεται να κάνεις μερικούς φίλους. Που θα σε βοηθήσουν στην διαδρομή (και θα τους βοηθήσεις κι εσύ). Μην μένεις μόνο σε επιφανειακές επαγγελματικές σχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − eight =