αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝωρίτερα η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων

Νωρίτερα η επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων

Θέμα ημερών, και όχι μηνός, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων και των malls. Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως εξετάζεται η επαναλειτουργία των πολυκαταστημάτων και των mails να γίνει νωρίτερα από την 1η Ιουνίου, όπως είχε ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου.

Αποφάσεις θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, ενώ καθοριστικός παράγοντας για το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα, θα είναι η εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα. Με βάση τα όσα είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου, θα υπάρχει μέγιστη επιτρεπόμενη παρουσία πελατών εντός του εμπορικού κέντρου, δηλαδή ένας πελάτης επισκέπτης ανά 20 τ.μ.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου εν τω μεταξύ, επαναλειτουργούν 65.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 150.000 εργαζόμενους. Δηλαδή θα ανοίξει το 25% των επαγγελματικών δραστηριοτήτων που είχαν κλείσει λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στα της αγοράς, χθες πρώτη ημέρα επανεκκίνησης της εμπορικής δραστηριότητας του 10% της οικονομίας που είχε κατεβάσει ρολά, κίνηση υπήρξε και τα μέτρα ασφαλείας τηρήθηκαν, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος πληροφορίες από τα επιμελητήρια και τους συνδέσμους.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους διαπιστώνοντας την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων και την καθολική ανταπόκριση στο νέο πλαίσιο μέτρων που είναι αναγκαία για την προστασία όλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 2 =