αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ντου» του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία των Jumbo

«Ντου» του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία των Jumbo

«Έφοδο» στα κεντρικά γραφεία των Jumbo έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα. Με αφορμή, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, τις κακές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στην γνωστή αλυσίδα.

Όπως σημειώνουν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στην ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «πίσω από τα πολύχρωμα παιχνίδια κρύβεται ένα μαύρο κάτεργο».

«Οι καταγγελίες για απλήρωτες υπερωρίες, ωράρια που “ξεχειλώνουν”, πλήρης απασχόληση με σύμβαση και αμοιβές μερικής απασχόλησης, απαγόρευση χρήσης καθίσματος για τους ταμίες, απαγόρευση χρήσης κινητών εν ώρα εργασίας, απαγόρευση ελεύθερης κίνησης στο διάλειμμα το οποίο συχνά στερείται από τους εργαζόμενους με διάφορες προφάσεις, ακόμη και απαγόρευση να πιουν νερό μπροστά σε πελάτες, είναι δεκάδες και πληθαίνουν με τον καιρό» εξηγούν.

«Η συγκεκριμένα εταιρεία είναι η ναυαρχίδα της εκμετάλλευσης και της καταπάτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αναδείξουμε τις άθλιες πρακτικές της συγκεκριμένης εταιρείας. Την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα» αναφέρει ο ομάδα σε ανάρτησή της.

Παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της Jumbo ΑΕΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΕΡΓΟΘα ήταν ψέμα αν…

Gepostet von Ρουβίκωνας am Freitag, 27. September 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − 1 =