αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ντου» του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Teleperformance Greece

«Ντου» του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Teleperformance Greece

Επίθεση στα γραφεία της Teleperformance Greece έκανε ο Ρουβίκωνας, σήμερα λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε φθορές στις τζαμαρίες, στο ισόγειο του κτιρίου στον Ταύρο. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, ενώ δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους από την Αστυνομία και δεν προέκυψαν τυχόν προσαγωγές.

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

«Ο πολυεθνικός όμιλος, με έσοδα ύψους 5.355 δις, εξυπηρετεί γαλλικά συμφέροντα και στην Ελλάδα απασχολεί πάνω από 8.500 άτομα. Τους ανανεώνουν τις συμβάσεις μέσω των 3 προαναφερθεισών εταιρειών με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να συμπληρώσουν το απαραίτητο 18μηνο για να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, κρατώντας όλο το προσωπικό σε κατάσταση επισφάλειας και διαρκούς φόβου.

Ειδικά για τους μετανάστες που απασχολεί η εταιρεία τα πράγματα είναι χειρότερα, αφού αν δε συμμορφωθούν στις κραυγές του κάθε επιστάτη που τους επιβλέπει ή αν δεν ανταπεξέλθουν στην πίεση και ακραία εντατικοποίηση που υφίστανται, οι συμβάσεις τους δε θα ανανεωθούν πράγμα που θα έχει σαν συνέπεια να μην μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους καθώς η Teleperformance ελέγχει τις διαδικασίες έκδοσης τους.

Συγκεκριμένα, ενημέρωσαν όλους τους εργαζομένους ότι η εταιρεία τους θα συγκροτούσε τηλεφωνικό δίκτυο, βασισμένο εξολοκλήρου σε εργαζόμενους-εθελοντές που θα στήριζε τον ΕΟΔΥ στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το νέο ιό. Αποφάσισαν δηλαδή, ότι ανειδίκευτο προσωπικό, μετά το πέρας της βάρδιας του, για τουλάχιστον 3 ώρες, θα έδινε οδηγίες ζωής & θανάτου σε άτομα που πιθανώς να νοσούν. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που στα γραφεία της Teleperformance δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και την αποτροπή μετάδοσης του ιού.

Οι ιδιοι οι εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει ότι οι συνεχίζουν να δουλεύουν στοιβαγμένοι, χωρίς να μπορούν να τηρήσουν αποστάσεις, χωρίς παροχή μέσων ατομικής προστασίας και χωρίς αλλαγές στα ωράρια τους προκειμένου να μη συνωστίζονται. Το τελευταίο επίτευγμα των τσιφλικάδων της Teleperformance αφορά τους υπαλλήλους που μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι, από τους οποίους απαίτησαν να βάλουν κάμερα στον υπολογιστή τους και να την ανοίγουν καθ όλη την διάρκεια της εργασίας τους για να διασφαλιστεί ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών δεν υποκλέπτονται, και όλα αυτά ενώ οι εργαζόμενοι έχουν κλειδώσει σε κάποια ντουλάπα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους, γιατί αποτελούν ενόχληση και απόσπαση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενοι Teleperformance Greece: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε, συνωστισμένοι, στα γραφεία μας»

Απάντηση Teleperformance Greece: Εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα

Καταγγελίες εργαζομένων Teleperformance Πειραιά: 80 άτομα σε έναν χώρο- Λέει ψέμματα η εταιρία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =