αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝορβηγία: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ως 10 καλεσμένους ανά σπίτι

Νορβηγία: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με ως 10 καλεσμένους ανά σπίτι

Οι Νορβηγοί μπορούν να καλέσουν έως δέκα επισκέπτες στα σπίτια τους σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ.

«Δεν θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά με αυξανόμενους αριθμούς μολύνσεων και νέους περιορισμούς τον Ιανουάριο», δήλωσε η Σόλμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ένα νοικοκυριό, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να δεχθεί έως δέκα προσκεκλημένους, σε δύο ξεχωριστές περιστάσεις. Όσοι δεν είναι μέλη του νοικοκυριού πρέπει να κρατούν απόσταση ενός μέτρου, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Οι κανόνες απόστασης θα ισχύουν καθ΄όλη τη διάρκεια των συναντήσεων. Από τη στιγμή που σερβίρετε το κρασί με τα μπαχαρικά μέχρι να καθήσετε στο τραπέζι. Όταν ανοίγουν τα δώρα. Και όταν σερβίρεται ο καφές και το κέικ των Χριστουγέννων (Christmas cake)», είπε η Σόλμπεργκ.

Για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, ο κανόνας που ισχύει τώρα για έως πέντε προσκεκλημένους θα διατηρηθεί μέχρι την Πρωτοχρονιά, πρόσθεσε, αλλά κάλεσε τους Νορβηγούς να επιδιώξουν τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών. Στις εκκλησίες, επιτρέπεται η παρουσία έως και 50 ατόμων.

Ο 14ήμερος σωρευτικός αριθμός θετικών διαγνώσεων COVID-19 στη Νορβηγία ανά 100.000 κατοίκους ήταν 128,8 έως και χθες, Τρίτη, ο τέταρτος χαμηλότερος στην Ευρώπη μετά την Ισλανδία, την Ιρλανδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ο αριθμός των εβδομαδιαίων μολύνσεων μειώθηκε σε όλη τη χώρα μετά την αύξηση που είχε καταγραφεί τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν.

Η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για τις αρχές είναι το Όσλο και η γύρω περιοχή, όπου καταγράφονται οι περισσότερες θετικές διαγνώσεις στην COVID-19.

Στις 6 Νοεμβρίου, το Όσλο έκλεισε τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα προπονητικά κέντρα και τις πισίνες, ενώ απαγόρευσε στα μπαρ και τα εστιατόρια να πωλούν αλκοόλ, οδηγώντας πολλά από αυτά να κλείσουν εντελώς.

Οι περιορισμοί που ισχύουν σε εθνικό επίπεδο περιλαμβάνουν περιορισμό των δημόσιων συναθροίσεων σε 20 άτομα και καραντίνα δέκα ημερών σε όσους φθάνουν από το εξωτερικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 7 =