αρχικηVIRALΝομίζεις ότι το 2020 είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία; Διάβασε τι είχε συμβεί το 536 μ.X.

Νομίζεις ότι το 2020 είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία; Διάβασε τι είχε συμβεί το 536 μ.X.

Ναι, το 2020 είναι μια χρονιά που δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα και καταστάσεις στους περισσότερους ανθρώπους. Όταν στο μέλλον θα θυμόμαστε αυτή την χρονιά, σίγουρα θα μιλάμε για ένα «κακό έτος». Τριγύρω μας ήδη ακούμε και κάποιες υπερβολές, που κάνουν λόγο για… την χειρότερη χρονιά στην ιστορία. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Η ανθρωπότητα έχει περάσει από πολλές κακές χρονιές και πολλές δύσκολες περιόδους. Όπου τα δεδομένα ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που βιώνουμε σήμερα, μέσα σε μια πανδημία.

Το pmnewsnigeria.com αναλύει μια συγκεκριμένη περίπτωση. Περιγράφει τι είχε συμβεί το 536 μ.Χ. και μάλλον λίγοι το γνωρίζουν. Εκείνη η χρονιά, σύμφωνα με τους ιστορικούς που μελετούν τον Μεσαίωνα, ξεκίνησε με μια ανεξήγητη, πυκνή ομίχλη που απλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο βυθίζοντας την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τμήματα της Ασίας στο σκοτάδι 24 ώρες την ημέρα, για σχεδόν 2 χρόνια.

Ως συνέπεια του φαινομένου, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έπεσαν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί η πιο κρύα δεκαετία μετά από τουλάχιστον 2.000 χρόνια.  Η πείνα ήταν αδυσώπητη και οι καλλιέργειες απέτυχαν σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.

Δυστυχώς, το 536 μ.Χ. ήταν απλά το προοίμιο για περαιτέρω δυστυχία. Αυτή η περίοδος κρύου και λιμοκτονίας προκάλεσε οικονομική ύφεση στην Ευρώπη και το 541 μ.Χ. ένα ξέσπασμα αφρικανικής πανώλης οδήγησε στο θάνατο σχεδόν 100 εκατομμυρίων ανθρώπων αφανίζοντας το ήμισυ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Κορυφαίοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια ηφαιστειακή έκρηξη στην Ισλανδία στις αρχές του 536 ήταν αυτή που επέφερε μια τεράστια ποσότητα τέφρας που εξαπλώθηκε στο Βόρειο Ημισφαίριο, δημιουργώντας την ομίχλη που σκοτείνιασε τον πλανήτη. Αυτή η έκρηξη ήταν τόσο τεράστια που άλλαξε τα παγκόσμια κλιματικά πρότυπα και επηρέασε δυσμενώς τα καιρικά φαινόμενα και τις καλλιέργειες τα επόμενα χρόνια. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − ten =