αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι περνάς απαρατήρητος; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να αλλάξεις τα δεδομένα

Νιώθεις ότι περνάς απαρατήρητος; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να αλλάξεις τα δεδομένα

Δεν είναι ευχάριστο όταν νιώθεις «αόρατος». Ίσως όταν προσπαθείς να πεις κάτι, οι άλλοι μιλάνε πάνω σου. Ίσως όταν μιλάς, νιώθεις ότι κανείς δεν ακούει.

Όταν αισθάνεστε έτσι, μπορεί να είναι επιζήμιο για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Το να αισθάνεσαι αόρατος μπορεί να σε βάλει σε έναν κύκλο μοναξιάς και απομόνωσης.

Είστε στον ίδιο χώρο με άλλους ανθρώπους, ξέρουν ότι είστε εκεί και σας αναγνωρίζουν, ωστόσο εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι σας παραβλέπουν. Σα να μη σας ακούνε και να μην σας βλέπουν. Όταν βρίσκεις το θάρρος να μιλήσεις, δεν νιώθεις ότι σε ακούει κανείς.

Με την πάροδο του χρόνου, όλο αυτό μπορεί να διαβρώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας και να μετατοπίσει τη νοοτροπία σας από τη θετική σκέψη στην… καταστροφή.

Εδώ είναι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις τα δεδομένα.

Επικοινώνησε

Μάθετε να επικοινωνείτε τα συναισθήματά σας αντί να τα «εμφιαλώνετε». Για παράδειγμα πείτε κάτι του στιλ: «Ένιωσα ότι με είχατε στην άκρη όταν βγήκαμε χτες βράδυ. Πλάκα είχε! Ίσως την επόμενη φορά μήπως να υπολογίσετε και εμένα;». Η επικοινωνία είναι απαραίτητη. Τα συναισθήματά σας είναι σημαντικά και τα αγαπημένα σας πρόσωπα ήθελαν να τα μάθουν. (Υποθέτοντας ότι μιλάμε για υγιείς σχέσεις.) Ανοιχτείτε λοιπόν και γίνετε ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό σας όσο και με τους ανθρώπους σας.

Σταμάτα να κρύβεσαι

Είτε κρύβεστε επειδή νιώθετε κοινωνικό άγχος, είτε αντιμετωπίζετε σύνθετα δικά σας ζητήματα, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, πρέπει να σταματήσετε να κρύβεστε. Πρέπει να καταπολεμήσεις την επιθυμία να απομονώνεσαι. Αντίθετα, να είστε αυθεντικοί και ανοιχτοί με τους άλλους. Προσπάθησε να συμμετέχεις στις συζητήσεις ή σε άλλες αλληλεπιδράσεις.

Βάλε ξεκάθαρα όρια

Οι φίλοι και τα αγαπημένα σας πρόσωπα που σας παραβλέπουν μπορεί να μην το κάνουν εσκεμμένα. Αυτό δεν κάνει τις πράξεις τους να πονούν λιγότερο, αλλά σημαίνει ότι μια συζήτηση θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Μπορείτε να ξεκινήσετε προσεγγίζοντας τους άλλους για να εξηγήσετε πώς νιώθετε και στη συνέχεια να προσφέρετε μια πιθανή λύση. Αν νιώθεις τακτικά αποκλεισμένος από κοινωνικές εκδηλώσεις, ίσως αξίζει να κάνεις την πρώτη κίνηση: Προσκάλεσε εσύ τους άλλους για μια μάζωξη. Οι άνθρωποι μπορεί απλώς να μην είναι σίγουροι για το ενδιαφέρον σας, ιδιαίτερα αν τείνετε προς τη ντροπαλότητα ή την εσωστρέφεια ή έχετε απορρίψει προσκλήσεις στο παρελθόν.

Άλλαξε τα άτομα με τα οποία κάνεις παρέα

Οκ, σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουμε… πολλά περιθώρια επιλογών. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε, για παράδειγμα, την οικογένεια μας. Ωστόσο, μπορούμε να διαλέξουμε τον ευρύτερο κύκλο μας. Είναι πιθανό να νιώθεις ότι κάποιοι φίλοι ή συνεργάτες σε θεωρούν «αόρατο», γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν τα σημεία επαφής που υπήρχαν παλαιότερα. Το ότι έκανες παρέα με κάποιον στο λύκειο, δεν σημαίνει ότι θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα για πάντα και θα κάνετε καλή παρέα για πάντα. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τα άτομα με τα οποία κάνεις παρέα. ‘Η έστω κάποια από αυτά. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − sixteen =