αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι οι άλλοι σε θεωρούν… εκφοβιστικό; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να το σταματήσεις

Νιώθεις ότι οι άλλοι σε θεωρούν… εκφοβιστικό; Εδώ είναι 4 κινήσεις για να το σταματήσεις

Οι άνθρωποι ανοίγουν δρόμο… μπροστά σας όταν περπατάτε, και δεν είστε σίγουροι γιατί; Ή μήπως οι συνάδελφοί σας αποφεύγουν την οπτική επαφή μαζί σας και πάνε αλλού όταν βρίσκεστε κοντά; Αυτά είναι συνήθως σημάδια ότι εκπέμπετε φόβο που μπορεί να προκαλεί δυσφορία σε άλλους ανθρώπους.

Αν θες να γίνεις λιγότερος εκφοβιστικός, εδώ είναι 4 τρόποι.

1. Προσδιορίστε γιατί οι άνθρωποι σας βρίσκουν εκφοβιστικό

Πώς ξέρετε ότι οι άνθρωποι σας βρίσκουν εκφοβιστικό; Σου το είπαν; Ή μήπως το συμπεραίνετε αποκλειστικά από το πώς συμπεριφέρονται όταν είστε παρόντες; Προσπαθούν να σας αποφύγουν ή γίνονται αμυντικοί όταν είναι γύρω σας; Αναρωτηθείτε γιατί πιστεύετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας μπορεί να σας θεωρούν εκφοβιστικό. Κάντε έναν απολογισμό τόσο για το τι σας λένε όσο και για τη γλώσσα του σώματός τους όταν αλληλεπιδρούν μαζί σας.

2. Αναρωτηθείτε εάν προσπαθείτε σκόπιμα να εκφοβίσετε τους ανθρώπους

Προσπαθήστε να προσδιορίσετε εάν οι εκφοβιστικές πτυχές και συμπεριφορές σας είναι αθώες ή σκόπιμες. Για παράδειγμα, κάποιος που δεν διαβάζει πολύ μπορεί να νιώσει μειονεκτικά μπροστα σε έναν αδηφάγο αναγνώστη λόγω του λεξιλογίου του. Ομοίως, κάποιος που δεν είναι σωματικά δυνατός μπορεί να αισθάνεται ότι απειλείται από έναν μυώδη αθλητή που έχει έντονη φυσική παρουσία. Αυτές είναι ακούσιες μορφές εκφοβισμού, στις οποίες το να είσαι ο εαυτός σου μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα ή ανεπαρκείς. Αντίθετα, υπάρχει ένας τύπος συνειδητού εκφοβισμού που πηγάζει από κάποιον που θέλει να διεκδικήσει κυριαρχία.

3. Προσαρμόστε τον εαυτό σας στην κατάσταση στην οποία βρίσκεστε

Εάν οι άνθρωποι θεωρούν ότι οι φυσικές, ακούσιες τάσεις σας είναι εκφοβιστικές, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να λάβετε μέτρα για να τους κάνετε να αισθάνονται πιο άνετα γύρω σας. Εξετάστε τη γλώσσα του σώματός σας και πώς μιλάτε σε διάφορες περιστάσεις και, στη συνέχεια, παρατηρήστε πώς αντιδρούν οι άλλοι. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να προσδιορίσετε εάν μπορείτε να τους κάνετε να νιώσσουν πιο άνετα με μερικές μικρές τροποποιήσεις εδώ και εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζεις ουσιαστικά το ποιος είσαι, αλλά προσαρμόζεσαι στο κοινό τη δεδομένη στιγμή. Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού θα ήταν η αλλαγή της γλώσσας του σώματος και του λεξιλογίου μας όταν μιλάμε στα παιδιά. Για να μην φαινόμαστε μεγάλοι και… τρομακτικοί, μπορεί να καθίσουμε ή να σκύψουμε ώστε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τα μάτια τους – για να μας φέρουν σε ίσο ύψος.

4. Κατανοήστε ότι οι συναισθηματικές αντιδράσεις των άλλων ίσως δεν είναι δική σας ευθύνη

Μπορεί άθελα σου να είσαι… κάπως τρομακτικός προς τους άλλους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να αλλάξετε αυτό που πραγματικά είστε για να γίνετε πιο συμπαθείς στον… γενικό πληθυσμό. Αυτήν τη στιγμή ζούμε μέσα ε ένα κλίμα όπου οι άνθρωποι προσβάλλονται γρήγορα ή απομακρύνονται από οτιδήποτε τους ωθεί να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να αναγκάσουν τους άλλους να συμπεριφέρονται με τρόπο που τους κάνει να νιώθουν άνετα, αντί να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν και να προσαρμόζονται σε διαφορετικές καταστάσεις. Δεν είναι δική σας ευθύνη να αλλάξετε τον εαυτό σας σε θεμελιώδες επίπεδο για να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται πιο άνετα. Γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + fourteen =