αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε συμπαθούν; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις

Νιώθεις ότι οι άλλοι δεν σε συμπαθούν; Εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις

Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε ότι οι άνθρωποι δεν σας συμπαθούν- και δεν φαίνεται να αλλάζει ό,τι κι αν προσπαθήσετε να κάνετε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα απομόνωσης και σύγχυσης. Ο εντοπισμός των συμπεριφορών που σας κάνουν να νιώθετε έτσι είναι απαραίτητος εάν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή.

Είναι σημαντικό να αποδεχτείτε ότι ποτέ δεν θα ευχαριστήσετε τους πάντες. Μπορείτε, ωστόσο, να εργαστείτε για να ευχαριστήσετε αυτούς που έχουν σημασία για εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να δημιουργείτε ουσιαστικές και θετικές σχέσεις με σημαντικά άτομα.

Κάποιες φορές, υψώνουμε έναν δικό μας… τοίχο, με αποτέλεσμα να μας αντιπαθούν οι άνθρωποι που είναι γύρω μας. Εστω και χωρίς να το θέλουμε. Αν νιώθεις οι άλλοι δεν σε συμπαθούν, εδώ είναι 4 λάθη που ίσως κάνεις.

Κατηγορείς τους άλλους

Όταν συμβαίνει κάτι κακό, μπορεί να έχετε την τάση να αναζητάτε… κάποιον να κατηγορήσετε, ακόμα κι αν κανείς δεν προκάλεσε την κατάσταση. Σκεφτείτε αν είχατε αναζητήσει ποτέ κάποιον να κατηγορήσετε, όταν πραγματικά δεν έφταιγε κανείς. Εάν το κάνετε αυτό, θα απομακρύνετε τους ανθρώπους από εσάς, επειδή το να κατηγορείτε τους άλλους προκαλεί αρνητικότητα. Το να κατηγορείς είναι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό και στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει να αποφεύγουν την αρνητικότητα όποτε είναι δυνατόν. Επιπλέον, αν κατηγορείτε πάντα κάποιον άλλον, φαίνεται ότι δεν αναλαμβάνετε ποτέ την ευθύνη για τα λάθη σας. Αυτό είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που οι θετικοί άνθρωποι θέλουν να αποφεύγουν.

Όταν κατηγορείτετους άλλους, χάνετε επίσης πολύτιμο χρόνο που θα μπορούσε να δαπανηθεί για την επίλυση του προβλήματος.

Δείχνεις ότι δεν νοιάζεσαι

Προτού μπορέσουν οι άνθρωποι να σας συμπαθήσουν, πρέπει να δείξετε ότι νοιάζεστε για αυτούς. Αν πάντα κοιτάτε τι μπορείτε να κερδίσετε από μια σχέση και όχι τι μπορείτε να βάλετε σε αυτήν, θα το προσέξουν. Οποιαδήποτε σχέση απαιτεί από εσάς να δώσετε τουλάχιστον λίγα, οπότε φροντίστε να κάνετε αυτό που σας αναλογεί. Όταν οι άνθρωποι δημιουργούν σχέσεις, πρέπει να ξέρουν ότι το άλλο άτομο νοιάζεται για αυτούς. Χωρίς αίσθημα φροντίδας, δεν θα υπάρχει εμπιστοσύνη ή οικειότητα μεταξύ των δύο σας. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να αποφύγουν να σας εμπιστευτούν ή να περάσουν χρόνο μαζί σας.

Δεν δείχνεις ενσυναίσθηση

Εάν ακούτε για τα προβλήματα κάποιου και νομίζετε αμέσως ότι δεν είναι δικό σας πρόβλημα, τότε η έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για εσάς. Ομοίως, αν δεν θέλετε να ακούσετε για τα προβλήματα κάποιου άλλου, μπορεί να δυσκολεύεστε να δείξετε ενσυναίσθηση. Όταν είστε κοντά σε κάποιον, θα πρέπει να περιμένετε να ακούσετε για τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει. Επιπλέον, θα πρέπει να θέλετε να ακούσετε για να τους βοηθήσετε ή να τους προσφέρετε υποστήριξη. Όταν ξέρετε ότι κάποιος είναι πληγωμένος ή αναστατωμένος, θα πρέπει να επιτρέψετε στον εαυτό σας να νιώσει μερικά από τα βάσανά του. Εάν αποφύγετε να το κάνετε αυτό, κάποιοι μάλλον δεν θα σας συμπαθήσουν.

Είσαι αλαζόνας

Δώστε προσοχή στον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους άλλους. Εάν δεν αφήνετε τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν σε αυτά που λέτε ή κάνετε, μπορεί να συμπεριφέρεστε αλαζονικά. Ομοίως, αν απορρίπτετε όλες τις προτάσεις των άλλων, μπορεί να φανείτε αλαζονικός επίσης. Όταν απορρίπτετε όλα όσα λένε οι άλλοι και εξετάζετε μόνο τις δικές σας σκέψεις, πιθανότατα είστε αλαζόνες. Ζεις με την αίσθηση ότι έχεις πάντα δίκιο, κάτι που σε κάνει να απορρίπτεις αυτά που έχουν να πουν οι άλλοι.

Επίσης ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια αλαζονείας είναι να μην παραδέχεσαι ποτέ πότε κάνεις λάθος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =