αρχικηVIRALΝιώθεις ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή; Εδώ είναι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Νιώθεις ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή; Εδώ είναι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Ο αυτοστοχασμός είναι ένα από τα ‘κλειδιά’ για να κατανοήσετε τον εαυτό σας και να ανακαλύψετε τι θέλετε από τη ζωή σας. Και όσον αφορά την αυτο-ανάπτυξη, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε περαιτέρω τον εαυτό σας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ώστε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αν νιώθεις ότι έχεις χάσει τον προσανατολισμό σου στη ζωή, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Ο Steve Jobs δεν άφηνε καμία ημέρα να πάει χαμένη. Θεωρούσε την κάθε στιγμή σημαντική. Σε μια ομιλία του στους αποφοίτους του Στάνφορντ, που μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, είχε αποκαλύψει την ερώτηση που έκανε κάθε ημέρα στον εαυτό του. Κάτι το οποίο τον βοηθούσε να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις στη ζωή του. «Όταν ήμουν 17, διάβασα κάτι που έλεγε πάνω- κάτω: Να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία» τόνισε αρχικά ο ιδρυτής της Apple.

Και συνέχισε: «Αυτό μου έκανε εντύπωση κι από τότε, για 33 ολόκληρα χρόνια, κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη και ρωτάω τον εαυτό μου: αν αυτή ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου, θα έκανες αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις σήμερα; Όποτε η απάντηση ήταν όχι για πολύ καιρό, ήξερα πως κάτι έπρεπε να αλλάξω. Το να θυμάμαι πάντα πως σύντομα θα πεθάνω, ήταν η καλύτερη βοήθεια για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στη ζωή μου».

Εδώ είναι άλλες 4 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και να λειτουργήσουν ως πυξίδα.

«Μου αρέσει ο τρόπος που περνάω τον χρόνο μου τώρα;»

Σας αρέσει ο τρόπος που περνάτε τη μέρα σας; Εάν η απάντησή σας είναι ‘ναι’ στην παραπάνω ερώτηση, σημαίνει ότι αυτό που κάνετε είναι κάτι που αγαπάτε και είστε παθιασμένοι με αυτό. Εάν η απάντησή σας είναι ‘όχι’, ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε τι κάνετε.

Δεν έχει νόημα να δουλεύεις για κάτι που δεν σου αρέσει. Θα πρέπει να αφιερώσετε το χρόνο σας δουλεύοντας σε πράγματα τα οποία σας ενδιαφέρουν. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, μόνο τότε μπορείς να αποδώσεις καλύτερα. Χωρίς πάθος και αγάπη για αυτό που κάνετε, δεν θα αποδώσετε ποτέ τα καλύτερα.

«Με ποιον περνάω τον περισσότερο χρόνο;»

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι σημαντική γιατί γίνεσαι αυτός… με τον οποίο περνάς τον περισσότερο χρόνο. Έτσι, αν ξοδεύετε τον περισσότερο χρόνο σας με άλλους θετικούς και επιτυχημένους ανθρώπους που φιλοδοξείτε να γίνετε, τότε είστε σε καλό δρόμο. Θα πρέπει να συνεχίσετε να το κάνετε.

Ωστόσο, εάν περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας με άτομα που είναι αρνητικά, που παραπονιούνται πολύ και η συνομιλία σας είναι κυρίως γύρω από άλλα άτομα, τότε καλύτερα να αφιερώνετε λιγότερο χρόνο μαζί τους. Η ενέργεια είναι μεταδοτική. Και όταν περνάτε χρόνο με αρνητικούς ανθρώπους, κουτσομπολεύοντας άλλους, θα επηρεαστείτε και θα γίνετε κι εσείς αρνητικό άτομο. Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

«Τι σκέφτομαι τις περισσότερες φορές;»

Αφιερώστε ένα λεπτό και σκεφτείτε αυτήν την ερώτηση τώρα. Τι σκέφτεστε τις περισσότερες φορές; Σκέφτεσαι την καριέρα σου; Σκέφτεστε να βρείτε μια νέα δουλειά; Σκέφτεστε πόσο βαρετή θα είναι η δουλειά σας; Ή σκέφτεστε τους στόχους και τα όνειρά σας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ζουν μια ουσιαστική ζωή επειδή δεν έχουν επίγνωση των σκέψεών τους. Απλά πάνε με βάση ό,τι τους έρθει σττη διαδρομή.

Αναλάβετε τον έλεγχο της ζωής σας αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το τι σκέφτεστε. Αλλάξτε τις σκέψεις σας για να σκεφτείτε το μέλλον σας. Κάντε τον προγραμματισμό. Επανεξετάζετε συνεχώς τους στόχους σας και εξασκείτε θετικές επιβεβαιώσεις για να επαναφέρετε την εστίασή σας.

«Ποιες είναι οι 3 βασικές μου προτεραιότητες για τους επόμενους 6 μήνες;»

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι σημαντική γιατί βοηθά στον προσδιορισμό των προτεραιοτήτων σας και πάνω σε τι πρέπει να εργαστείτε βραχυπρόθεσμα.

Πολύ συχνά, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν για να επιτύχουν τους στόχους τους. Δεν έχουν προτεραιότητες και χάνουν πολύ χρόνο στα social media και σε άλλους περισπασμούς. Κάπως ετσι επιβραδύνουν στην καριέρα τους.

Μην αφήσεις ποτέ αυτό να σου συμβεί. Μάθετε τι είναι σημαντικό για εσάς ανακαλύπτοντας τις προτεραιότητές σας και επικεντρωθείτε σε αυτές για τους επόμενους μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 18 =