αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝιώθεις «βαλτωμένος» με την δουλειά σου; Εδώ είναι 3 τρόποι για να φέρεις τα πάνω-κάτω. Χωρίς να αλλάξεις δουλειά

Νιώθεις «βαλτωμένος» με την δουλειά σου; Εδώ είναι 3 τρόποι για να φέρεις τα πάνω-κάτω. Χωρίς να αλλάξεις δουλειά

Συχνά όταν αισθανόμαστε απογοητευμένοι από την δουλειά μας ή όταν δεν έχουμε κίνητρα, βλέπουμε μόνο μια λύση μπροστά: Να αλλάξουμε δουλειά. Επαγγελματική στέγη ή πεδίο. Εδώ υπάρχει όμως μια αλήθεια που σπάνια σκεφτόμαστε: Ακόμα κι αν αλλάξεις δουλειά, είναι πιθανό πολύ σύντομα να φτάσεις πάλι στην ίδια «βαλτωμένη» κατάσταση.

Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές δεν είναι οι δουλειές αυτές κάθε αυτές. Άλλωστε, αν ήταν όλα τα επαγγέλματα διασκεδαστικά, τότε θα ζούσαμε… σε έναν μαγικό κόσμο. Το βασικό πρόβλημα είναι όμως η στάση που έχεις απέναντι στην δουλειά σου. ΟΚ, σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δηλαδή, τοξικοί χώροι εργασίας, στους οποίους ότι και να κάνεις δεν θα δεις βελτίωση. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, και εξαρτάται από εσένα.

Αρκεί να κάνεις 3 βασικές κινήσεις, όπως διαβάζουμε στο Inc.com.

1# Μοιράσου τον καλύτερο εαυτό σου: Είναι συνηθισμένο να πέσεις σε ένα γραφείο όπου οι περισσότεροι συνάδελφοι είναι συνεχώς μέσα στην γκρίνια και την αρνητικότητα. Δημιουργώντας τελικά μια μεταδοτική αρνητικότητα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις μέσα στο γραφείο για πιο θετικά θέματα που αφορούν τον εαυτό σου ή τους άλλους συναδέλφους. Έτσι ώστε να σπάσεις αυτή την αρνητικότητα.

2# Άλλαξε τον τίτλο εργασίας σου: Μπορεί ακόμα και αυτό να σε προδιαθέτει αρνητικά, και να μην σου δείχνει έμπνευση για να φέρεις μεγάλα αποτελέσματα. Σκέψου πως θα μπορούσε να αλλάξει ο τίτλος σου. Αν είσαι σε μια εταιρία ως υπάλληλος, θα μπορούσες να το συζητήσεις και με τον προϊστάμενό σου.

3# Από την απόδοση, στη μάθηση: Μην κοιτάς μόνο τα αποτελέσματα. Κάνε μια «παύση» και εστίασε στην μάθηση. Τι νέα πράγματα θα μπορούσες να μάθεις για να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο στην δουλειά σου και να ανοιχτούν νέες ευκαιρίες; Κάπως έτσι θα δεις την δουλειά σου να αποκτά νέο νόημα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + six =