αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝα περνάς 2 ώρες την εβδομάδα στην φύση. Έρευνα λέει ότι αυτό σε κάνει πιο χαρούμενο (και όχι μόνο)

Να περνάς 2 ώρες την εβδομάδα στην φύση. Έρευνα λέει ότι αυτό σε κάνει πιο χαρούμενο (και όχι μόνο)

Αν είσαι συνεχώς κλεισμένος στο γραφείο ή στο σπίτι σου, μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξεις συνήθειες. Η επαφή με την φύση μπορεί να σου δώσει πολλά. Να μειώσει το άγχος σου, να βελτιώσει την υγεία σου, να σε κάνει πιο χαρούμενο. Παρόλο που στην εποχή μας πολλές φορές παραβλέπουμε την επαφή με την φύση.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports κάνει τα δεδομένα ακόμα πιο συγκεκριμένα. Όπως σημειώνεται, για να αποκομίσει ένας άνθρωπος οφέλη από την φύση, πρέπει να περνά τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα σε χώρους πρασίνου. Σε πάρκα εντός πόλεων, σε δάση ή ακόμα και σε παραλίες.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 20.000 συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος των ερευνητών ήταν να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητές τους για μια εβδομάδα. Το αποτέλεσμα: Οι συμμετέχοντες που πέρασαν τουλάχιστον δύο ώρες στη φύση ανέφεραν καλύτερη υγεία και ευεξία σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Τα δεδομένα έδειξαν επίσης ότι μετά από περίπου 200 έως 300 λεπτά έκθεσης στη φύση, τα θετικά οφέλη για την υγεία κορυφώθηκαν. Από την άλλη μεριά, τα οφέλη ήταν συρρικνωμένα για όσους συμμετέχοντες της έρευνας πέρασαν κάτω από 2 ώρες κοντά στην φύση.

Εσύ πόσες ώρες την εβδομάδα είσαι κάπου κοντά στην φύση;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + fourteen =