αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να είσαι παρών στην στιγμή»: Αυτό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας και της ευτυχίας, σύμφωνα με τον Richard Branson

«Να είσαι παρών στην στιγμή»: Αυτό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας και της ευτυχίας, σύμφωνα με τον Richard Branson

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή μας, έχουν smartphone. Τι θα γινόταν αν σου έλεγαν ότι θα πρέπει να το αποχωριστείς για λίγο; Σχεδόν αδύνατο. Την ίδια σκέψη κάνουν σχεδόν όλοι. Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το κινητό τους και χωρίς να είναι «συνδεδεμένοι» σε social media και email. Μάλιστα, αρκετοί από εμάς τσεκάρουμε το κινητό μας πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου, γιορτάστηκε στις ΗΠΑ η National Day of Unplugging. Δηλαδή η ημέρα «αποσύνδεσης». Οι συμμετέχοντες αποσυνδέθηκαν από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους για 24 ώρες. Ένας από αυτούς ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας, Richard Branson. Ξεκινώντας από την δύση του ηλίου την Παρασκευή το απόγευμα, ο Branson και η υπόλοιπη ομάδα του Virgin.com αρνήθηκαν να γράψουν blog posts, να δημοσιεύσουν ή ακόμα και να δουν τα social media μέχρι τις 6 μ.μ. του Σάββατο.

«Πιστεύω ότι το να είσαι παρών στην στιγμή, είναι το ‘κλειδί’ της επιτυχίας και της ευτυχίας» τόνισε ο ιδρυτής του Virgin Group.

Όπως εξήγησε ο ίδιος σε blog post του, «η συνεχής συγκόλληση στο τηλέφωνό σας μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στις σχέσεις σας». Και συμπλήρωσε: «Ενώ αγαπώ την τεχνολογία και τα κοινωνικά μέσα, ένα κείμενο ή ένα tweet δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει την πραγματική αξία της συνομιλίας». Ο Branson καταλήγει με μια φράση που ίσως πρέπει να κρατήσουμε όλοι: «Είναι πολύ εύκολο να χάσεις τις σημαντικές στιγμές της ζωής επειδή είσαι πολύ απασχολημένος κοιτάζοντας το τηλέφωνό σου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 8 =