αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να είσαι ο πελάτης του προϊόντος σου»: 3+1 συμβουλές που δίνει ο Steve Wozniak στους startuppers

«Να είσαι ο πελάτης του προϊόντος σου»: 3+1 συμβουλές που δίνει ο Steve Wozniak στους startuppers

Είναι κατά πολλούς το «μυαλό» της Apple. Ο Steve Wozniak ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της εταιρίας, όταν αυτή ξεκίναγε στα ’70s. Λιγότερο προβεβλημένος από τον έτερο συνιδρυτή, Steve Jobs, αλλά με μεγάλη συνεισφορά στην εταιρία.

Ο Steve Wozniak δίνει κατά καιρούς πολλές ομιλίες, συνεντεύξεις και γράφει πολλά άρθρα, παραθέτοντας τα δικά του tips για όποιον θέλει να μπει στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Εδώ είναι 4 συμβουλές που έχει ο ίδιος για τους startuppers.

1# Μπορείς να κάνεις την διαφορά, χωρίς να είσαι στο προσκήνιο. Αυτό που λέγαμε πριν για τον Steve Wozniak, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του. O Steve Wozniak ήταν πάντα «πίσω από τα φώτα». Σε αντίθεση με τον Jobs που ήταν πάντα στο προσκήνιο. Παρόλα αυτά, ο Steve Wozniak κατάφερε να κάνει την διαφορά, να προσφέρει πολλά στην εταιρία του και να γίνει πλούσιος, δουλεύοντας «αθόρυβα». Αν ξεκινάς μια εταιρία για να γίνεις… διάσημος, τότε μάλλον δεν θα φτάσεις στην επιτυχία.

2# Κάνε την δουλειά σου με πάθος. «Ο στόχος μου δεν ήταν να φτιάξω ένα… βουνό χρήματος. Ήταν να οικοδομήσω καλούς υπολογιστές», έχει πει ο Wozniak. Οι μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο ξεκινούν ακριβώς με ένα απλό όραμα. Πρέπει, πρώτα από όλα, να είσαι παθιασμένος με αυτό που κάνεις. Μόνο έτσι θα είσαι καλός σε αυτό που κάνεις (ναι, αυτό το είχε πει ο Steve Jobs).

3# Βρες κάποιον που να είναι πρόθυμος να ξεκινήσει… στο γκαράζ του. Οι δικαιολογίες για να μην ξεκινήσεις κάτι, είναι πολλές. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Αυτό που λέει όμως ο Wozniak, είναι ότι πρέπει να βρεις συνεργάτες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν οπουδήποτε, παρά τα εμπόδια. Να μπορούν να ξεκινήσουν ένα project, ακόμα και μέσα στο δωμάτιο του σπιτιού τους ή στο γκαράζ τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να κάνουν την δουλειά, ακόμα κι αν δεν έχουν όλα τα εφόδια έτοιμα. Ακόμα και όταν κανείς δεν κοιτάει.

4# Να είσαι ο πελάτης του προϊόντος σου. Είναι σημαντικό να θες να αγοράσεις εσύ πρώτα το προϊόν/ υπηρεσία που έχεις φτιάξει. Αν εσύ θες να χρησιμοποιήσεις το δημιούργημα σου, είναι πιθανότερο να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν και άλλοι. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, έφτασαν στην επιτυχία επειδή έφτιαξαν κάτι που θα ήθελαν πρώτα από όλα οι ίδιοι στην ζωή τους. Τους έλυνε ένα μεγάλο πρόβλημα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 2 =