αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να είσαι καλός ακροατής»: 4+1 συμβουλές για νέους CEOs

«Να είσαι καλός ακροατής»: 4+1 συμβουλές για νέους CEOs

Είναι ένα φαινόμενο που βλέπουμε όλο και πιο έντονα: Νέους (ηλικιακά) ανθρώπους να αναλαμβάνουν την θέση του CEO σε κάποια εταιρία. Είτε μικρή (πιο συχνά), είτε μεγάλη (λιγότερο συχνά). Και δεν είναι περίεργο. Ζούμε στην digital εποχή, όπου ακόμα και άνθρωποι 20 χρονών μπορούν να ξεκινήσουν το δικό τους project από το δωμάτιο του σπιτιού τους.

Η γενιά των λεγόμενων Millennials έχει μεγαλώσει μέσα στις νέες τεχνολογίες, και σε πολλές περιπτώσεις είναι έτοιμη να αναλάβει σημαντικά πόστα μέσα σε μια επιχείρηση. Φυσικά το να αναλάβεις μια κομβική θέση σε νεαρή ηλικία, δεν σημαίνει ότι ο δρόμος στο εξής θα είναι εύκολος. Παρακάτω λοιπόν θα δούμε 5 συμβουλές για νέους CEOs. Για να καταφέρουν να «επιβιώσουν» στον νέο ρόλο τους και να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα.

Να είναι καλύτερος ακροατής

Ο CEO μπορεί να κατέχει την σημαντικότερη θέση στην εταιρεία αλλά σίγουρα δεν κατέχει το αλάθητο. Είναι ο υπεύθυνος για να επιλύσει τα προβλήματα στην εταιρεία αλλά δεν είναι παντογνώστης. Είναι σημαντικό να ακούει την γνώμη των υπαλλήλων του πρώτα και μετά να βγάζει συμπεράσματα. Κάποιες φορές θα έχουν άδικο αλλά άλλες φορές θα ακούσει τα πράγματα από άλλη σκοπιά. Παράλληλα με αυτό τον τρόπο ενισχύει την εμπιστοσύνη προς την ομάδα του αλλά δείχνει και σεβασμό προς αυτούς και την άποψη τους.

Να μην δίνει… μεγάλες υποσχέσεις

Είναι ένα θέμα που χρειάζεται προσοχή από κάθε CEO και ο λόγος είναι για να μην απογοητευτεί στο τέλος ή να νιώσει άσχημα η ομάδα του που δεν τα κατάφερε. Είναι σημαντικό να βάζει στόχους αλλά να είναι ρεαλιστικοί.

Ναι, θα γίνουν λάθη

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα λάθους. Ο κάθε CEO πρέπει να το αντιληφθεί αυτό και να είναι προετοιμασμένος αλλά και έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη σας πραγματικός ηγέτης. Συνήθως στα λάθη φέρουν αρκετοί ευθύνη και δεν είναι σωστό να στοχοποιηθεί ένας μόνο.
Η ευθύνη πάντα βαραίνει και τον αρχηγό.

Να είναι ανοικτός στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών

Ένας CEO πρέπει να είναι πάντα ανοικτός σε νέες τεχνολογίες και να βλέπει μπροστά ούτως ώστε να προχωρά και η επιχείρηση του. Ο κόσμος των επιχειρήσεων μεταβάλετε ταχύτατα και όλοι οι σύγχρονοι CEO’s θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένοι με τις καινούργιες τάσεις και ανοικτόμυαλοι στην υιοθέτηση ή δοκιμή εναλλακτικών.

Η αποτυχία δεν είναι κάτι αρνητικό

Κάθε CEO θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και αν δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό υπάρχει πάντα η πιθανότητας αποτυχίας. Η αποτυχία θα πρέπει όμως να διαχειρίζεται με προσοχή, ανάλυση και να μαθαίνουμε να γινόμαστε καλύτεροι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 1 =