αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Να αλλάζεις γνώμη, όταν έχεις νέες πληροφορίες»: Ένα post από τον Gary Vaynerchuk που πρέπει να κρατήσουμε

«Να αλλάζεις γνώμη, όταν έχεις νέες πληροφορίες»: Ένα post από τον Gary Vaynerchuk που πρέπει να κρατήσουμε

Ένα νέο post έκανε στο Facebook o Gary Vaynerchuk. Αυτή τη φορά, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ξέφυγε λίγο από την business θεματολογία στην οποία εστιάζει συνήθως. Και μίλησε για κάτι που μάλλον πρέπει να ακούσουμε όλοι. Εξήγησε μέσα σε δύο φράσεις, το πόσο σημαντικό είναι να αλλάζεις γνώμη.

«Νομίζω, ότι το να αλλάζεις γνώμη όταν έχεις νέες πληροφορίες, είναι η βασική δύναμη ενός ανθρώπου», έγραψε ο Gary Vaynerchuk. Το post έγινε φυσικά viral, με πάνω από 3,5 χιλ. Likes μέσα σε μερικές ώρες.

I think changing your mind when you have new information is the core strength of a human being.

Gepostet von Gary Vaynerchuk am Freitag, 6. September 2019

«Το να αλλάζεις γνώμη, είναι σημάδι ευφυίας»: Ένας επενδυτής εκμυστηρεύεται τι έμαθε δουλεύοντας πλάι στον Steve Jobs

Παρόμοια άποψη είχε και ο Steve Jobs. Πίστευε ότι το να αλλάζεις γνώμη – όταν κρίνεις ότι κάνεις λάθος- μπορεί να σε οδηγήσει σε σπουδαία αποτελέσματα. Ο Guy Kawasaki είναι σήμερα ένας γνωστός επενδυτής στην Silicon Valley. Κάποτε, είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο πλάι του Steve Jobs. Ήταν μάλιστα ο υπεύθυνος μάρκετινγκ για τον πρώτο Macintosh.

Εκείνη την περίοδο, ο νεαρός Kawasaki πήρε ένα σπουδαίο μάθημα από τον Jobs. «Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που έμαθα από τον Steve Jobs, είναι ότι πρέπει να αλλάζεις γνώμη όταν κάνεις κάτι λάθος».

«Είναι ένα σημάδι ευφυίας», συμπληρώνει ο Guy Kawasaki μιλώντας στο CNBC.

Όταν o Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone το 2007, ήταν ένα «κλειστό σύστημα»- κανείς εκτός της Apple δεν μπορούσε να δημιουργήσει μια εφαρμογή για αυτό. Οι προγραμματιστές λογισμικού έπρεπε να χρησιμοποιήσουν ένα Safari Plugin για να φτιάξουν μια εφαρμογή να δουλεύει στο τηλέφωνο, καθώς δεν μπορούσαν να έχουν άμεση πρόσβαση στο σύστημα του iPhone, για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του τηλεφώνου.

Μόλις ένα χρόνο αργότερα, όμως, ο Jobs έκανε μια πλήρη «αναστροφή 180 μοιρών», λέει ο Kawasaki. Ο ιδρυτής της Apple άνοιξε το σύστημα iPhone στο κοινό αφού συνειδητοποίησε πόσο περισσότερο θα μπορούσε η συσκευή να προσφέρει στους πελάτες, με εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί από το κάθε ένα που έχει μια καλή ιδέα.

Όπως τονίζει ο Kawasaki, αυτή η νοοτροπία (του να βλέπεις το λάθος σου και να αλλάζεις γνώμη), μπορεί να σε οδηγήσει πολύ ψηλά στην καριέρα σου. Ενώ δείχνει και γενναιότητα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =