αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝαι, οι HR Manager «σκανάρουν» το βιογραφικό σου μέσα σε 6 δευτερόλεπτα- Τι πρέπει να προσέξεις για να μην στο απορρίψουν

Ναι, οι HR Manager «σκανάρουν» το βιογραφικό σου μέσα σε 6 δευτερόλεπτα- Τι πρέπει να προσέξεις για να μην στο απορρίψουν

Το έχουμε ξανά συζητήσει. Πλέον στις εταιρίες φθάνουν πολλά βιογραφικά. Ειδικά στους λεγόμενους «καλούς εργοδότες». Κάπως έτσι, οι HR Managers και οι εκάστοτε εργοδότες, χρησιμοποιούν τον κανόνα… των 6 δευτερολέπτων. Με απλά λόγια, κοιτούν ένα βιογραφικό, και μέσα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα αποφασίζουν για το αν θα απορριφθεί ή αν θα περάσει στην «επόμενη φάση» της διαδικασίας πρόσληψης.

To ερώτημα εδώ βέβαια είναι το τι μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε το βιογραφικό σου να «επιβιώσει» από αυτή τη διαδικασία. Το αμερικανικό The Ladders παραθέτει τις κινήσεις που έχουν σημασία σε όλη αυτή την ιστορία.

1# Ημερομηνία αποφοίτησης. Αν νομίζεις ότι είσαι πολύ μεγάλος ή πολύ μικρός ηλικιακά για μια θέση, απέφυγε αυτό το στοιχείο.

2# Η διεύθυνση email. Αν έχεις μια «παλιά» διεύθυνση που τελειώνει σε AOL ή hotmail, ίσως κάποιες εταιρίες πιστέψουν ότι είσαι λίγο «πίσω» τεχνολογικά.

3# Τοποθεσία. Αν η θέση είναι μακριά από την δική σου τοποθεσία, είναι καλύτερο να σημειώσεις ότι θέλεις να μεταφερθείς στην εν λόγω πόλη και ότι σκοπεύεις να το κάνεις σύντομα. Αλλιώς η εταιρία μάλλον θα θεωρήσει… ότι θες να δουλέψεις εξ αποστάσεως.

4# Φωτογραφία. Ναι, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτούν οι Managers. Φρόντισε να είναι επαγγελματική, χωρίς «ακρότητες».

5# Ο αριθμός δουλειών. Οκ είναι καλό να δείχνεις ότι έχεις μεγάλη εμπειρία. Αλλά αν έχεις π.χ. περάσει από 5 εταιρίες, για 3 μήνες στην κάθε μια, μάλλον δείχνει ότι πας… από δουλειά σε δουλειά. Πρόσεξε τι θέσεις θα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 7 =