αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝαι, κάποιες φορές πρέπει να τα παρατάς. Εδώ είναι 4 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν

Ναι, κάποιες φορές πρέπει να τα παρατάς. Εδώ είναι 4 σημάδια που πρέπει να σε προβληματίσουν

Είναι αλήθεια: Η επιμονή είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στην επιτυχία. Από την άλλη μεριά όμως, τελικά ως πότε πρέπει να επιμένεις σε μια προσπάθεια;

«Πρέπει να ξέρεις πότε να σταματήσεις. Είναι σαν να πας στο καζίνο. Πρέπει να ξέρεις πότε να σηκωθείς από το τραπέζι», έλεγε ο ιδρυτής της iBusiness, Αντώνης Ζέρβας, σε συνέντευξη του στο It’s Possible.

Κάποιες φορές πρέπει να σταματάς. Έτσι ώστε από την μια να μην φτάσεις στην οικονομική (και όχι μόνο) καταστροφή. Kαι από την άλλη να ανοίξεις χώρο για ένα νέο μονοπάτι που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Εδώ είναι 4 points που πρέπει δεις. Και να αποφασίσεις αν θα κάνεις τώρα την «μεγάλη έξοδο».

1# Δες τα δεδομένα. Βάλε κάτω τους αριθμούς. Δες τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, αν πρόκειται π.χ. για ένα επαγγελματικό project. Και το βασικότερο: Δες τι πρόοδο έχεις κάνει σε βάθος χρόνου. Αν δεν υπάρχει πρόοδος για μεγάλο χρονικό διάστημα (ή αν υπάρχει συνεχής κάμψη), ίσως ήρθε η ώρα να στραφείς αλλού. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται.

2# Το ψυχρό οικονομικό κομμάτι. Τα χρήματα, καλώς ή κακώς, παίζουν τον ρόλο τους σε μια επιχειρηματική προσπάθεια. Και είναι καλό να φτάνεις μέχρι εκεί… που πατούν τα πόδια σου. Δες τι έσοδα φέρνει το project σου και τι έξοδα έχεις. Σε πόσο χρονικό διάστημα μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα. Πόσα χρήματα (ίσως) χρειάζεται να βάλεις επιπλέον από την τσέπη σου. Είναι επίσης βασικό να σκεφτείς το εξής: Αν αύριο το πρωί έχανες όλα τα χρήματα που σκοπεύεις να επενδύσεις στο project σου, θα μπορούσες να επιβιώσεις; Με απλά λόγια, κάποιες φορές είναι πιο ώριμο να σταματήσεις, πριν φτάσεις στο απόλυτο μηδέν. ‘Η στο υπό το μηδέν.

3# Άκου το ένστικτο σου. Συνήθως σου λέει την αλήθεια. Το ένστικτο μας βασίζεται κυρίως στα μαθήματα που έχουμε λάβει στην ζωή μας. Εάν το ένστικτο σου «φωνάζει» να μην προχωρήσεις, είναι ένα σημάδι που πρέπει να ζυγίσεις.

4# Άκου τους άλλους. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα στα οποία εξηγούμε ότι δεν πρέπει να ακούς τους άλλους. Εσύ πρέπει να αποφασίζεις για την ζωή σου. Ωστόσο, κάποιες φορές οι άλλοι ίσως βλέπουν πράγματα που εσύ δεν βλέπεις. Είναι χρήσιμο να έχεις μια ομάδα ατόμων που εμπιστεύεσαι την γνώμη τους. Μην διστάσεις να συζητήσεις μαζί τους και να πάρεις τις συμβουλές τους. Αν σε πείσουν ότι πορεύεσαι σε λάθος δρόμο και σου παραθέσουν μια άλλη (πιο ώριμη) οπτική, τότε μπορεί να αξίζει να κάνεις την «μεγάλη έξοδο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 18 =