αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝαι, η Xiaomi λάνσαρε ρομποτικό σκύλο- Πόσο κοστίζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ναι, η Xiaomi λάνσαρε ρομποτικό σκύλο- Πόσο κοστίζει (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυνατό μπάσιμο στον κόσμο των ρομπότ κάνει η Xiaomi, με την εταιρία να παρουσιάζει τον πρώτο της ρομποτικό σκύλο. Έχει το όνομα CyberDog και σε πολλούς θα θυμίσει το Spot της Boston Dynamics.

Η Xiaomi έφτιαξε ένα open-source τετράποδο ρομπότ που προσφέρει δημιουργική ελευθερία στους developers για να δημιουργήσουν εφαρμογές για αυτό.

Ο ρομποτικός σκύλος έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές και να ακολουθεί τον κάτοχό του σαν κανονικός σκύλος.

Το CyberDog μπορεί να κάνει τούμπες, να τρέχει με 11.5km/h, ενώ ζυγίζει 3 κιλά. Στο εσωτερικό διαθέτει την Jetson Xavier πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, ενώ διαθέτει πολλαπλές κάμερες, αισθητήρες και GPS για να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του.

Το CyberDog μπορεί να αναλύει το περιβάλλον του σε πραγματικό χρόνο, δημιουργώντας χάρτες πλοήγησης, σχεδιάζοντας τη διαδρομή του και αποφεύγοντας εμπόδια. Με χρήση αναγνώρισης προσώπου και ανθρώπινης στάσης σώματος είναι ικανό να ακολουθεί τον κάτοχό του παρακάμπτοντας τα εμπόδια.

Και πόσο κοστίζει; Η τιμή του είναι στα 1.316 ευρώ. Αρκετά προσιτό, αν σκεφτεί κανείς όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =