αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝίκος Δρανδάκης: «Αυτό είναι το νέο project μου»

Νίκος Δρανδάκης: «Αυτό είναι το νέο project μου»

Το νέο του business project ανακοίνωσε ο Νίκος Δρανδάκης. Πρόκειται φυσικά για τον άνθρωπο που έγινε γνωστός για την δημιουργία της Beat. Τώρα ο γνωστός επιχειρηματίας στρέφεται σε ένα νέο πεδίο, και ιδρύει την εταιρία Flyway.

Η Flyway αγοράζει δεύτερες κατοικίες στους προορισμούς που επιθυμούν περισσότερο οι άνθρωποι για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με την οικογένεια και τους φίλους τους, αναφέρει o κ. Δρανδάκης. Και εξηγεί λεπτομερώς τι κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία και πώς ακριβώς λειτουργεί. 

H Flyway επιπλώνει τις κατοικίες που αγοράζει εφαρμόζοντας μοντέρνο σχεδιασμό και στη συνέχεια τοποθετεί μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) για να έχει την ιδιοκτησία της εκάστοτε κατοικίας. Η Flyway έχει χωρίσει την ιδιοκτησία της LLC σε 8 μερίδια και στη συνέχεια αρχίζει να πωλεί το κάθε μερίδιο ξεχωριστά.

Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι η Flyway αγοράζει ένα δεύτερο σπίτι σε έναν εξαιρετικό προορισμό αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Οποιοσδήποτε θέλει να έχει ιδιοκτησία και πρόσβαση σε αυτό το ακίνητο μπορεί να αγοράσει ένα από τα οκτώ μερίδια αυτού του σπιτιού έναντι 125 χιλιάδων ευρώ (που είναι το 1/8 της συνολικής αξίας του σπιτιού).

Η αγορά μιας μετοχής εξασφαλίζει πρόσβαση στο σπίτι για το 1/8 του ημερολογιακού έτους, που σημαίνει 44 ημέρες κάθε χρόνο. Και αυτό είναι περίπου ο χρόνος που μια μέση οικογένεια θέλει να έχει πρόσβαση στη δεύτερη κατοικία της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο; Μπορείτε να αγοράσετε περισσότερες μετοχές, λέει ο κ.Δρανδάκης. 

Μόλις η Flyway πωλήσει και τα 8 μερίδια, για κάθε συγκεκριμένο σπίτι, αναλαμβάνει ρόλο διαχειριστή: Διαχειριζόμαστε το ακίνητο και διασφαλίζει ότι κάθε φορά που ένας ιδιοκτήτης με την οικογένειά του ελέγχει το σπίτι το βρίσκει σε άριστη κατάσταση και δεν έχει τίποτα να κάνει πέρα από το να το απολαύσει. 

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δεύτερες κατοικίες παγκοσμίως, περίπου 15 εκατομμύρια εξ αυτών μόνο στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια τεράστια εσφαλμένη κατανομή πόρων που περιμένει να επιλυθεί. Για το λόγο αυτό, η Flyway, εξηγεί ο κ. Δρανδάκης, αποφάσισε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα και να βοηθήσει τη συγκεκριμένη αγορά να γίνει πιο αποτελεσματική, αλλά το πιο σημαντικό, να βοηθήσει τους ανθρώπους να αγοράσουν το δεύτερο σπίτι που ονειρεύονται στην τιμή που θα το χρησιμοποιήσουν και να αφιερώσουν την ενέργειά τους μόνο για να το απολαύσουν χωρίς όλες τις κουραστικές εργασίες που σχετίζονται με αυτό.

Η εταιρία έχει ήδη λάβει 1,5 εκατ. δολάρια σε pre-seed γύρο χρηματοδότησης. Ενώ όπως λέει ο Νίκος Δρανδάκης έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να λάβει ακόμα 4 εκατ. δολάρια σε ερχόμενο γύρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 7 =