αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέο tweet και νέοι μπελάδες για τον Elon Musk

Νέο tweet και νέοι μπελάδες για τον Elon Musk

Αίτημα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για ένα tweet του Έλον Μασκ σχετικά με τη φετινή παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla, κατέθεσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει η WSJ, ο λόγος ήταν πως ο CEO της εταιρείας έκανε αναφορά για τον αριθμό αυτοκινήτων που αναμένεται να παραχθούν φέτος, λέγοντας πως αυτό το νούμερο είναι αυθαίρετο και παραβιάζει τη συμφωνία με τον Μασκ για το τι θα γράφει στους λογαριασμούς του στα social media σχετικά με την εταιρεία.

Το tweet ανέβηκε στις 19 Φεβρουαρίου και δείχνει μια εικόνα στην οποία ο Μασκ γράφει πως πρόκειται για 4.000 αυτοκίνητα έτοιμα να φορτωθούν στο λιμάνι του Σαν Φρανσίσκο για την Ευρώπη, και στο ίδιο σχόλιο αναφέρει ότι «Η Tesla κατασκεύασε 0 αυτοκίνητα το 2011, αλλά θα φτιάξει περίπου 500.000 το 2019».

Σε επιστολή της Tesla προς τους μετόχους τον περασμένο μήνα, αναφερόταν πως οι πραγματικές προβλέψεις για τη φετινή χρονιά είναι κάπου μεταξύ 360.000 με 400.000 οχήματα. Περίπου 4,5 ώρες μετά το tweet, ο Μασκ απάντησε: «αυτό που εννοούσα ήταν πως ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής στα τέλη του 2019 θα είναι πιθανότατα 500, δηλαδή 10.000 την εβδομάδα. Όπως υπολογίζεται, οι παραδόσεις για φέτος θα είναι περίπου 400.000».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε παρέμβει μετά την αναφορά του Μασκ στο Twitter ότι σκέφτεται να βγάλει την Tesla από το Χρηματιστήριο, και μάλιστα πως είχε βρει χρηματοδότηση για να το κάνει. Τελικά, μετά από αυτό που έγραψε, υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 20 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =