αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο fund-μαμούθ 47,5 δισ. δολαρίων δημιούργησε η Κίνα

Νέο fund-μαμούθ 47,5 δισ. δολαρίων δημιούργησε η Κίνα

Η Κίνα δημιούργησε το μεγαλύτερο ταμείο επενδύσεων ημιαγωγών της χώρας για να προωθήσει την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας τσιπ, στην τελευταία προσπάθεια από το Πεκίνο να επιτύχει αυτάρκεια, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν την ανάπτυξή του συγκεκριμένου κλάδου στην ανταγωνίστριά τους.

Η τρίτη φάση του Ολοκληρωμένου Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων Σε Κυκλώματα έχει συγκεντρώσει 344 δισεκατομμύρια γιουάν (47,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από την κεντρική κυβέρνηση και διάφορες κρατικές τράπεζες και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Industrial & Commercial Bank of China Ltd., σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα εταιρικών στοιχείων Tianyancha. Το νέο fund ενεγράφη στις 24 Μαΐου, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το τελευταίο επενδυτικό όχημα, γνωστό ως Big Fund III, υπογραμμίζει μια ανανεωμένη ώθηση από την κυβέρνηση του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να οικοδομηθεί κινεζική βιομηχανία ημιαγωγών εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έχει επιβάλει σαρωτικούς περιορισμούς στην ικανότητα της Κίνας να αγοράζει προηγμένα τσιπς και εξοπλισμό για κατασκευή τσιπ και πλέον προτρέπει τους συμμάχους της – συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας – να συσφίξουν περαιτέρω την πολιτική τους έναντι της Κίνας και να κλείσουν τις “τρύπες” σε υπάρχοντες ελέγχους των εξαγωγών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =