αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο σούπερ deal καθιστά τον ΟΛΠ διαμετακομιστικό κέντρο

Νέο σούπερ deal καθιστά τον ΟΛΠ διαμετακομιστικό κέντρο

Διαμετακομιστικό κέντρο μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων για δύο από τις τρεις μεγαλύτερες παγκοσμίως συμμαχίες τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθίσταται από φέτος ο Πειραιάς, αναφέρει η “Καθημερινή”. Η υπό την Cosco διοίκηση του ΟΛΠ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την THE Alliance και έχει ήδη συμφωνήσει με την Ocean Alliance να χρησιμοποιούνται οι τερματικοί σταθμοί του ΟΛΠ για hub σε περισσότερα από 4 εκατ. των ευρωπαϊκών και μεσογειακών δρομολογίων (services) από την Ασία. Οι συμφωνίες αυτές αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τη διακίνηση στον Πειραιά.

Οι ιδιαίτερα αυξανόμενοι όγκοι φορτίων που αυτό συνεπάγεται, θα υποστηριχθούν και από την πρόσθετη δυναμικότητα που αποκτά ο ΟΛΠ ενόψει της παράδοσης προς λειτουργία έως τον Ιούνιο και του δυτικού τμήματος του προβλήτα ΙΙΙ. Διευκρινίζεται πως όλες οι μεγάλες συμμαχίες αλλά και κατά μόνας οι εταιρείες που τις απαρτίζουν όπως και οι λιγοστοί ανεξάρτητοι παίκτες έχουν περιλάβει ως στάση τον Πειραιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους του ΟΛΠ και ο προβλήτας Ι που παρέμενε υπό δημόσια διαχείριση μέχρι και πέρσι έχει αρχίσει να ανεβάζει τη διακίνηση του. Κάτι που αναμένεται να επιταχυνθεί με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος που τρέχει η εταιρεία.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =