αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέο σκάνδαλο «έσκασε» για το Facebook: Τα δεδομένα 540 εκατ. χρηστών βρέθηκαν… στους servers της Amazon

Νέο σκάνδαλο «έσκασε» για το Facebook: Τα δεδομένα 540 εκατ. χρηστών βρέθηκαν… στους servers της Amazon

Δεν τελειώνουν οι μπελάδες για το Facebook. Τώρα έρχεται στη δημοσιότητα μια νέα υπόθεση που αφορά τα δεδομένα των χρηστών. Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, στοιχεία από 540 εκατ. λογαριασμούς βρέθηκαν εκτεθειμένα στους cloud servers της Amazon.

Οι ερευνητές ασφαλείας της UpGuard βρήκαν λεπτομέρειες όπως σχόλια, likes, κωδικούς ασφαλείας, φωτογραφίες και ονόματα, τα οποία είχαν συλλεχθεί από δύο ξεχωριστές εφαρμογές τρίτων στο Facebook.

Ποιος έκανε την «δουλειά»; Μια εταιρεία media που εδρεύει στο Μεξικό, με την ονομασία Cultura Colectiva, αλλά και μία εφαρμογή με την ονομασία “At the Pool”. Οι βάσεις δεδομένων ήταν αποθηκευμένες χωρίς καμία ασφάλεια σε servers της Amazon.

H εφαρμογή “At the Pool” σταμάτησε να λειτουργεί το 2014, αλλά η βάση δεδομένων είναι ακόμα διαθέσιμη διαδικτυακώς, ενώ η Cultura Colectiva που είχε ενημερωθεί για το κενό ασφαλείας τον περασμένο Ιανουάριο από την UpGuard δεν έκανε για τις απαραίτητες κινήσεις.

H εταιρεία ασφαλείας συνιστά σε όλους τους χρήστες του Facebοοk, ειδικά εκείνους που έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή “At the Pool”, να αλλάξουν αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =