αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο ρεκόρ καταρρίπτει η Ελλάδα στην τιμή ρεύματος. Στα 936,33 ευρώ η μεγαβατώρα η ανώτατη τιμή ημέρας

Νέο ρεκόρ καταρρίπτει η Ελλάδα στην τιμή ρεύματος. Στα 936,33 ευρώ η μεγαβατώρα η ανώτατη τιμή ημέρας

Ένα ακόμη ρεκόρ καταρρίπτει σήμερα, Τρίτη, η χώρα μας. Όπως σημειώνει το Euro2day.gr, η ανώτατη χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας φθάνει στο ασύλληπτο επίπεδο των 936,33 ευρώ τη μεγαβατώρα, με τη μεσοσταθμική τιμή της ημέρας να είναι στα 671,14 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Μία ημέρα πριν από το κλείσιμο του Αυγούστου, η μέση χονδρεμπορική τιμή του τρέχοντος μηνός διαμορφώνεται στα 427,83 ευρώ τη μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 27% σε σχέση με την αντίστοιχη του Ιουλίου (338,14 ευρώ/MWh). Έτσι, επιβεβαιώνονται επί της ουσίας οι εκτιμήσεις παραγόντων της ενεργειακής αγοράς, που, μιλώντας στο Euro2day.gr δέκα ημέρες πριν, εκτιμούσαν ότι ο Αύγουστος θα κλείσει με τιμή πέριξ των 420 ευρώ τη μεγαβατώρα.

Μένει τώρα να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των ιδίων πηγών, ότι τον Σεπτέμβριο η χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρισμού θα κάνει ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς προβλέπεται να κινηθεί σε 550-560 ευρώ τη μεγαβατώρα. Εάν ισχύσει αυτό, προεξοφλείται πλέον ότι «έχουν σπάσει τα φρένα» για τις τιμές του ηλεκτρισμού, με δυσβάστακτες συνέπειες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =