αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέο πρόγραμμα μπορεί να εντοπίσει αν έχεις κατάθλιψη, από τις φωτογραφίες που ανεβάζεις στα social media

Νέο πρόγραμμα μπορεί να εντοπίσει αν έχεις κατάθλιψη, από τις φωτογραφίες που ανεβάζεις στα social media

Ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο αναπτύχθηκε από ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να διαγνώσει έγκαιρα πρόωρες ενδείξεις κατάθλιψης, αναλύοντας τις φωτογραφίες που έχει ανεβάσει κάποιος στο Instagram και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Χάρη σε ειδικούς αλγόριθμους που χρησιμοποιεί, μπορεί να προειδοποιήσει για κατάθλιψη με σημαντική επιτυχία, όπως έδειξαν οι έως τώρα δοκιμές.

Με στοιχεία δοκιμών 166 χρήστες και σχεδόν 44.000 φωτογραφίες, το πρόγραμμα παρουσιάζει ποσοστό επιτυχίας 70% όσον αφορά την έγκαιρη διάγνωση της κατάθλιψης, έναντι ποσοστού 42% που έχουν οι παθολόγοι και οι γενικοί γιατροί.

Σύμφωνα μς τους ερευνητές, οι φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media χρήστες με ενδείξεις κατάθλιψης έχουν πιο σκούρα χρώματα, χρησιμοποιούν λιγότερα φίλτρα, ενώ έχουν πολλές selfie και λιγότερες φωτογραφίες με πρόσωπα.

Επιπλέον, άτομα με κατάθλιψη τείνουν να κάνουν συχνότερες αναρτήσεις φωτογραφιών, ενώ όταν χρησιμοποιούνται φίλτρα αυτά είναι “σκοτεινά” όπως το Inkwell του Instagram που μετατρέπει τις έγχρωμες φωτογραφίες σε ασπρόμαυρες.

Πηγή: Digitalife.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − fifteen =