αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο πρόγραμμα εθελούσιας ξεκινά η Τράπεζα Πειραιώς- Αποζημιώσεις ως 200.000 ευρώ

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας ξεκινά η Τράπεζα Πειραιώς- Αποζημιώσεις ως 200.000 ευρώ

Νέα κίνητρα οικειοθελούς πρόωρης αποχώρησης ετοιμάζεται να προσφέρει στο προσωπικό της η Τράπεζα Πειραιώς, ανοίγοντας το κεφάλαιο «προσαρμογή κόστους», που προβλέπει το υλοποιούμενο πρόγραμμα εξυγίανσης ισολογισμού και μετασχηματισμού Sunrise, όπως αναφέρει το Euro2day.gr.

Η τράπεζα βρίσκεται σε ανοικτή συζήτηση με τους Συλλόγους εργαζομένων του ομίλου και όπως όλα δείχνουν, το νέο πρόγραμμα εθελουσίας θα τεθεί σε ισχύ τις επόμενες ημέρες. Χρήση των κινήτρων θα μπορεί να κάνει το σύνολο του προσωπικού, ενώ οι προτεραιότητες της τράπεζας αποτυπώνονται μέσω της κλιμάκωσης της αποζημίωσης σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ή/και τμήματα του ομίλου. Στόχος είναι η αποχώρηση τουλάχιστον 500 ατόμων.

Το ανώτατο ύψος της αποζημίωσης (πλαφόν) μπορεί να φθάσει τις 200 χιλ. ευρώ, εφόσον ο εργαζόμενος κάνει χρήση της δυνατότητας μακροχρόνιας άδειας (sabbatical). Οι εργαζόμενοι άνω των 50 ετών θα πάρουν τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις καθώς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις (τμήμα, προϋπηρεσία, ταχύτητα αίτησης κ.ά.), το ύψος της μπορεί να ξεπεράσει τους 60 καθαρούς μισθούς.

Πέραν της άμεσης αποχώρησης δίνεται και η δυνατότητα διετούς ή τριετούς άδειας. Σε αυτή την περίπτωση, αν ο εργαζόμενος επιλέξει διετή άδεια, θα δικαιούται σύμφωνα με πληροφορίες να πάρει εφάπαξ το 50% του ποσού της αποζημίωσης και το 70% του μισθού του. Στην περίπτωση τριετούς άδειας, ο μηνιαίος μικτός μισθός διαμορφώνεται στο 50% των υφιστάμενων αποδοχών του.

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς παρείχε στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς πρόγραμμα εθελουσίας, χρήση του οποίου έκαναν περισσότερα από 1.000 άτομα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − six =