αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο boutique ξενοδοχείο στο Κολωνάκι

Νέο boutique ξενοδοχείο στο Κολωνάκι

Παρά την πανδημία, ένα ακόμη ξενοδοχειακό έργο στην πρωτεύουσα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του, το αθηναϊκό αδερφάκι του The Modernist της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κτιρίου επί της οδού Ιωάννου Γενναδίου 4 & Υψηλάντου, στο Κολωνάκι, και το συντομότερο δυνατόν το νέο boutique ξενοδοχείο να έχει ανοίξει για να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες.

Νωρίτερα φέτος, τον Ιούνιο, είχε προηγηθεί η απόφαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η επένδυση.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου καθυστέρηση κατά μόλις 1 μήνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Την ανακατασκευή του κτιρίου, το οποίο στέγαζε επί χρόνια την Πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα, ανέλαβε η εταιρεία Core Construction.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Το 2015, το ακίνητο πουλήθηκε και πέρασε στα χέρια του Φερίτ Σαχένκ, του Τούρκου μεγιστάνα του Ομίλου Dogus, αντί ενός ποσού της τάξης των 4 εκατ. ευρώ.

Βαδίζοντας στα τέλη του 2018, η Dogus αποφάσισε να προχωρήσει στην εκ νέου πώληση του κτιρίου, με την ελληνική ΑΕΕΑΠ Briq Properties, να το εξαγοράζει έναντι 4,75 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή της Briq Properties ήταν στρατηγική, καθώς αφορά ένα ακίνητο σε εξαιρετική τοποθεσία, που παρουσίαζε μεγάλες επενδυτικές προοπτικές και για το οποίο, η ζήτηση από μισθωτές και ανταγωνίστριες εταιρείες ήταν μεγάλη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + nineteen =