αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέο κτίριο γραφείων «σηκώνει» η Prodea Investments στο Μαρούσι

Νέο κτίριο γραφείων «σηκώνει» η Prodea Investments στο Μαρούσι

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η Prodea Investments στην κατασκευή, για πρώτη φορά, ενός νέου κτηρίου γραφείων, που θα βρίσκεται στις οδούς Φραγκοκλησιάς, Αιγιαλείας και Κοσμά Αιτωλού στο Μαρούσι.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, που διαθέτει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, απέκτησε την οικοδομική άδεια του ακινήτου λίγο πριν εκπνεύσει το 2019.

Πλέον, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Capital.gr, η ΑΕΕΑΠ προετοιμάζεται να ξεκινήσει κατασκευαστικές εργασίες στο ακίνητο. Για το σκοπό αυτό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ΤΕΡΝΑ για την κατασκευή του κτηρίου γραφείων, που υπολογίζεται ότι θα αποπερατωθεί σε διάστημα ενός χρόνου.

Επένδυση 14 εκατ. ευρώ

Το έργο αποτελεί επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνοντας την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου, βιοκλιματικού, πενταώροφου κτηρίου  με ανωδομή 7.000 τ.μ., υπόγειους – βοηθητικούς χώρους 7.000 τ.μ.  και περίπου 200 θέσεις πάρκινγκ. Η Prodea, που θα υλοποιήσει το κτήριο, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Ανάπτυξη Φραγκοκλησιά Ακινήτων Α.Ε., αγόρασε την έκταση, που έχει προέλθει από τη συνένωση δύο όμορων οικοπέδων, στις 30 Οκτωβρίου 2018 έναντι 4,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο έργο greenfield που υλοποιεί η Prodea.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους υποψήφιους χρήστες – μισθωτές της ανάπτυξης, η οποία θα είναι ενιαία, αλλά θα περιλαμβάνει δύο διακριτές κτηριακές ενότητες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι υψηλό, καθώς τα νεόδμητα, υψηλών προδιαγραφών, κτήρια είναι λιγοστά. Η κομβική τοποθεσία του ακινήτου που εξασφαλίζει την εγγύτητά του με την Αττική Οδό, την Λεωφόρο Κηφισίας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο αποτελούν σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματά του.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι τόσο την οδό Φραγκοκκλησιάς όσο και την ευρύτερη περιοχή έχουν επιλέξει για να εγκατασταθούν μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι, κατασκευαστικές εταιρείες, μέσα μαζικής ενημέρωσης και ναυτιλιακές εταιρείες.

Κινητικότητα

Εκτός από την ανάπτυξη της Prodea, την κινητικότητα στην αγορά ακινήτων επιβεβαιώνει η απόκτηση από την επενδυτική εταιρεία Brook Lane του εμπορικού κέντρου South Polis, που ανήκε στο χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank, έχοντας κατασκευαστεί από την Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική. Το κτήριο είναι μισθωμένο στη Village Cinemas και στην αλυσίδα Jumbo, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τμήμα του σχεδιάζεται να υλοποιηθούν χώροι γραφείων.  Είχε βγει σε διαγωνισμό από την Alpha Bank.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =