αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέο ΕΣΠΑ δίνει 8 εκατ. ευρώ για τις δεξιότητες των εργαζομένων

Νέο ΕΣΠΑ δίνει 8 εκατ. ευρώ για τις δεξιότητες των εργαζομένων

Ένα νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “άνοιξε” πριν από λίγες ώρες. Στόχος της δράσης είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως κλάδου απασχόλησης για την προσαρμογή τους στις αλλαγές της αγοράς εργασίας (τεχνολογικές, περιβαλλοντικές) στην Περιφέρεια Αττικής μέσω της παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων. 

Τα προγράμματα κατάρτισης μπορεί να υλοποιηθούν είτε με τη μέθοδο της συμβατικής κατάρτισης στην τάξη είτε με τη μέθοδο της μικτής κατάρτισης, συνδυάζοντας τη ζωντανή / διά ζώσης διδασκαλία σε αίθουσα με δραστηριότητες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης είτε με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση). 

Ο δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλλει σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον:

– Περιγραφή του σκοπού και τεκμηρίωση της αναγκαιότητας/σκοπιμότητας υλοποίησης των προτεινόμενων θεματικών αντικειμένων κατάρτισης

– Παρουσίαση των βασικών στοιχείων του σχεδίου δράσης, δηλαδή (α) αριθμός καταρτιζόμενων, μεθοδολογία και κριτήρια επιλογής και οργάνωσής τους σε τμήματα κατάρτισης (β) γνωστικά αντικείμενα της κατάρτισης (στόχοι, βασικά πεδία που θα καλυφθούν, διάρκεια, προαπαιτούμενες γνώσεις αν υπάρχουν, μεθοδολογία κατάρτισης κα), (γ) περιγραφή των συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα παρασχεθούν (στόχοι, μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, αξιοποίηση των αποτελεσμάτων, κ.α.) κ.ά.

Κανόνες επιλεξιμότητας

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόσκληση, το μοναδιαίο κόστος κατάρτισης ανά ωφελούμενο, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, το επίδομα του κάθε ωφελούμενου από την εφαρμογή της δράσης, ορίζεται συνολικά στο ποσό των 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και το κόστος πιστοποίησης εκτιμάται διακριτά από εκείνο της κατάρτισης και δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 120 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Η πρακτική άσκηση, στην περίπτωση που είναι απαραίτητη για την πιστοποίηση των ικανοτήτων/δεξιοτήτων των ωφελουμένων πραγματοποιείται μόνον εκτός ωραρίου και δεν επιτρέπεται να διενεργείται στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται οι ωφελούμενοι καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις των παρόχων κατάρτισης ή συνδεδεμένες με αυτούς ή/και σε εκείνες που συνδέονται – με οποιοδήποτε τρόπο – με τους ωφελούμενους από την εφαρμογή της Πράξης.

Το μοναδιαίο κόστος συμβουλευτικής δεν μπορεί να ξεπερνά το ποσό των 40 ευρώ ανά συνεδρία ατομικής (αφορά εργαζόμενους) και περιλαμβάνονται έως 3 ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής ανά ωφελούμενο εργαζόμενο.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός της κάθε πρότασης διαμορφώνεται ανά φορέα με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων των επιχειρήσεων/μελών των επιμελητηρίων, ως εξής:

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) 2 εκατ. ευρώ 

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (Ε.Ε.Α.) 2 εκατ. ευρώ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (Β.Ε.Α.) 1 εκατ. ευρώ

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) 1 εκατ. ευρώ 

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά (Ε.Ε.Π.) 1 εκατ. ευρώ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (Β.Ε.Π.) 1 εκατ. ευρώ

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/ έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =