αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο εμπορικό κέντρο 40.000 τ.μ. ετοιμάζει ο Mr Metro Mall στη Λυκόβρυση

Νέο εμπορικό κέντρο 40.000 τ.μ. ετοιμάζει ο Mr Metro Mall στη Λυκόβρυση

Επένδυση που θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ δρομολογεί στην περιοχή της Λυκόβρυσης ο όμιλος Κωνσταντίνου, για την ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου. Πρόκειται για τη δεύτερη επένδυση του είδους, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα του Athens Metro Mall, που ανάπτυξε ο ομογενής επιχειρηματίας στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου, το οποίο λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η έκταση των 90 στρεμμάτων είχε αποκτηθεί πριν από αρκετά χρόνια και πλέον εκτιμάται ότι η χρονική συγκυρία είναι κατάλληλη για την ανάπτυξή της. Ηδη, οι σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης και έγκρισης χρήσεων γης «τρέχουν», με στόχο η επένδυση να είναι σε θέση να ξεκινήσει να υλοποιείται προς το τέλος του έτους ή το 2019 το αργότερο. Σημειωτέον δε ότι έχει υποβληθεί και φάκελος προς έγκριση από τη σχετική διυπουργική επιτροπή, για την ένταξη της επένδυσης στις διαδικασίες του νόμου περί fast track.

Πρόθεση είναι η ανάπτυξη ενός εμπορικού και ψυχαγωγικού χώρου με καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 40.000 τ.μ., με τα εμπορικά καταστήματα να αφορούν περίπου το 50% της επιφάνειας. Το υπόλοιπο θα αφορά χρήσεις ψυχαγωγίας, όπως πολυκινηματογράφους, παιδότοπους, μπόουλινγκ κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα μέρος αυτού θα μισθωθεί από εταιρείες συμφερόντων του ομίλου, όπως η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Διάφανο, αλλά και τα σήματα ένδυσης Shana, Barcode, United Colors of Benetton και Sisley. Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού στον κόμβο της Λυκόβρυσης και δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ.

Η νέα επένδυση είναι σαφώς πιο φιλόδοξη από το Athens Metro Mall, που ήταν και η πρώτη του είδους για τον όμιλο Κωνσταντίνου, έχοντας απαιτήσει κεφάλαια της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό κέντρο στον Αγ. Δημήτριο έχει επιφάνεια 21.500 τ.μ. και φιλοξενεί 95 καταστήματα, 18 εστιατόρια και πέντε αίθουσες κινηματογράφου, όπως επίσης και 1.200 θέσεις στάθμευσης, ενώ εξυπηρετείται και από το μετρό, στοιχείο που έχει συμβάλει στην αποδοχή και επιτυχία του.

Την ίδια στιγμή, το νέο εγχείρημα φιλοδοξεί να προσφέρει διπλάσια εκμισθώσιμη επιφάνεια. Πρόκειται για σαφή κίνηση εμπιστοσύνης του επενδυτικού ομίλου του εκ Βενεζουέλας ορμώμενου Παν. Κωνσταντίνου, στις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς των εμπορικών κέντρων που έχουν καταγράψει αξιοσημείωτες αντοχές στην οικονομική κρίση, κερδίζοντας συνεχώς μερίδιο αγοράς έναντι των παραδοσιακών εμπορικών αγορών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + eighteen =