αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέο άλμα 30% για το dogecoin- Πάλι στο σκηνικό ο Elon Musk

Νέο άλμα 30% για το dogecoin- Πάλι στο σκηνικό ο Elon Musk

Το dogecoin κατέγραψε ράλι, ενισχυόμενο άνω του 30% την Τετάρτη, μετά την είδηση ότι σύντομα θα “προστεθεί” στο ταμπλό ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αλλά και τα νέα θετικά σχόλια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ στο Twitter. Αποτέλεσμα; Αύξηση άνω των 10 δισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίησή του, παραμένοντας ωστόσο πολύ μακριά από το ιστορικό υψηλό που “χτύπησε” πριν από την εμφάνιση του Μασκ στην εκπομπή “Saturday Night Live” στις αρχές Μαΐου.

To dogecoin διαπραγματευόταν πάνω από τα 0,41 δολάρια έκαστο, το βράδυ της Τετάρτης – από περίπου 0,32 δολάρια που ήταν η τιμή του πριν την ανακοίνωση της Τρίτης από την Coinbase Pro ότι επίκειται η “προσθήκη” του στην πλατφόρμα της.

Η ανακοίνωση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για το κρυπτονόμισμα “μιμίδιο”, όπως άλλωστε και οι αναρτήσεις στο Twitter του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος συχνά “κινεί” τις αγορές των κρυπτονομισμάτων με τις “παρεμβάσεις” του μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ο Μασκ “απάντησε” στην ανακοίνωση της Coinbase αναδημοσιεύοντας μια παλαιότερη ανάρτησή του στο Twitter όπου είχε χαρακτηρίσει την άνοδο του dogecoin “αναπόφευκτη”, συνοδεύοντάς την με μία ακόμη “αστεία” υπαινικτική ανάρτηση λίγο αργότερα.

Η κεφαλαιοποίηση του dogecoin πλέον ανέρχεται γύρω στα 54 δισ. δολάρια, από 42 δισ. δολάρια που ήταν την Τρίτη, καθιστώντας το κρυπτονόμισμα το έκτο πολυτιμότερο βάσει χρηματιστηριακής αξίας.

Με βάση την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή του, το dogecoin αξίζει περισσότερο από εταιρεία παρασκευής εμβολίων κατά του κορονοϊού BioNTech, την Dollar General και την Marriott International.

Πηγή: Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =