αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέος πλειστηριασμός για το εργοστάσιο της Shelman στη Ροδόπη

Νέος πλειστηριασμός για το εργοστάσιο της Shelman στη Ροδόπη

Έντονο ενδιαφέρον σε τοπικό, οικονομικό, αλλά και πολιτικό επίπεδο προκαλεί το ζήτημα του εργοστασίου της Shelman στη Ροδόπη, με τον επικείμενο πλειστηριασμό να έχει οριστεί για την 29η Δεκεμβρίου, όπως μεταδίδει το Euro2day.gr.

Η επαναλειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας αποκτά μεγάλη σημασία, όχι μόνο γιατί με τον τρόπο αυτό θα ανακτηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας σε μια ακριτική περιοχή και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, αλλά και γιατί ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Shelman θεωρείται ως μεγάλης αξίας και ικανός να αποφέρει στον ενδεχόμενο αγοραστή υψηλές πωλήσεις και σημαντικές εξαγωγές.

Πέραν αυτού όμως, το θέμα αποκτά και βαρύνουσα πολιτική σημασία, καθώς όλα αυτά γίνονται σε μια κατ’ ουσία προεκλογική περίοδο και θεωρείται ότι η τελική έκβασή του θα επηρεάσει ως ένα βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα στο νομό Ροδόπης.

Η ουσία είναι πως ο προηγούμενος διαγωνισμός που είχε διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου είχε καταστεί άγονος, καθώς δεν προέκυψε ενδιαφέρον από κανέναν να αποκτήσει το εργοστάσιο στη Μαρώνεια έναντι 6,4 εκατ. ευρώ και συγκριμένων όρων (η μονάδα να λειτουργήσει για τρία τουλάχιστον χρόνια και να επαναπροσληφθεί 40% του προϋπάρχοντος προσωπικού).

Ο δρομολογούμενος διαγωνισμός διαφοροποιείται από τον προηγούμενο του Οκτωβρίου ως προς το ότι το ελάχιστο τίμημα υποχωρεί από τα 6,4 στα 5,76 εκατ. ευρώ και το ερώτημα είναι το γιατί θα μπορούσε να υπάρξει αυτή τη φορά ενδιαφερόμενος, μόλις 2,5 μήνες μετά από το αποτυχημένο εγχείρημα της 14ης Οκτωβρίου.

Κύκλοι της αγοράς θεωρούν το εργοστάσιο της Shelman ως μια πολλά υποσχόμενη επένδυση, αρκεί κάποιος να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια. «Αν κάποιος υπολογίσει ένα αρχικό τίμημα στα 5,76 εκατ. και σ’ αυτό προσθέσει το κόστος συντήρησης του εξοπλισμού και το κεφάλαιο κίνησης που θα χρειαστεί, τότε μιλάμε για ένα συνολικό απαιτούμενο ποσό της τάξεως των 20-25 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου θα μπορούσε να προκύψει από δανεισμό, των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης συμπεριλαμβανομένων. Αντίθετα, αν κάποιος προσπαθήσει να δημιουργήσει εκ του μηδενός μια τέτοια μονάδα, θα χρειαστεί πάνω από 100 εκατ. ευρώ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =