αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέοι χώροι γραφείων κατασκευάζονται σε φουλ ρυθμούς στην Αθήνα

Νέοι χώροι γραφείων κατασκευάζονται σε φουλ ρυθμούς στην Αθήνα

Σημαντικές επενδύσεις καταγράφονται αυτή την περίοδο στην αγορά γραφείων, καθώς μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής βρίσκονται υπό κατασκευήν 145.141 τ.μ. νέων κτιρίων γραφείων, ενώ στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκονται επιπλέον 264.000 τ.μ. Συνολικά δηλαδή αναμένεται να κατασκευαστούν 409.000 τ.μ. νέων γραφείων μέχρι το 2024-2025, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να αντισταθμίσουν το έλλειμμα νέων αναπτύξεων που παρατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν κατασκευαστούν όλα αυτά τα γραφεία, θα επιφέρουν σχεδόν διπλασιασμό του σημερινού διαθεσίμου αποθέματος γραφείων, το οποίο διαμορφώνεται σε 458.100 τ.μ. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από σχετική ανάλυση της αγοράς γραφείων από την εταιρεία Proprius, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ακινήτων και αντιπροσωπεύει την εταιρεία Cushman & Wakefield στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την Proprius, από τα 409.000 τ.μ. νέων γραφείων, περίπου 100.000 τ.μ. θα κατασκευαστούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, 123.500 τ.μ. προορίζονται για την αγορά των νοτίων προαστίων, προεξάρχοντος ασφαλώς του Ελληνικού, ενώ άλλα 85.000 τ.μ. εντοπίζονται στον βόρειο τομέα της Αττικής, δηλαδή κυρίως στον άξονα της Λ. Κηφισίας. Επιπλέον 73.500 τ.μ. γραφείων αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν στην πόλη του Πειραιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό συνολικό απόθεμα γραφειακών χώρων στην Αττική υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 5 εκατ. τ.μ.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + eighteen =