αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Mr Jumbo ρευστοποιεί την περιουσία του για τις δύο του κόρες

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Mr Jumbo ρευστοποιεί την περιουσία του για τις δύο του κόρες

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Tην Παρασκευή 16 Ιουνίου, ο ιδρυτής των Jumbo, Απόστολος Βακάκης πούλησε 4,8 εκατ. μετοχές που αντιστοιχούν στο 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbo. Μια κίνηση που εξέπληξε πολλούς και άρχισε ένα ντόμινο συζητήσεων για το ποια ακριβώς είναι τα πλάνα του γνωστού επιχειρηματία.

Πριν λίγες ημέρες, είχαμε αναφέρει τις πληροφορίες που προέκυπταν από τα δημοσιεύματα του Τύπου. Τι έλεγαν αυτές; Ότι ο Απόστολος Βακάκης ετοιμάζει νέες επενδύσεις, έξω από το πεδίο των παιχνιδιών. Και συγκεκριμένα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αναμένεται να επενδύσει σε έναν χώρο που παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες όπως η τουριστική βιομηχανία και συγκεκριμένα σε ξενοδοχεία στην Αθήνα, αλλά και στο κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Τώρα έρχεται ένα νέο ρεπορτάζ από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το οποίο παρουσιάζει ένα διαφορετικό σκηνικό, που αξίζει να παραθέσουμε. Εστιάζοντας στον θάνατο του γιου του Απόστολου Βακάκη (στο γνωστό δυστύχημα με την Porsche), το οποίο έχει αλλάξει την συμπεριφορά του επιχειρηματία. Για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ας δούμε όμως με τι αναφέρει το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, εν αναμονή πιο ουσιαστικών εξελίξεων:

Η είδηση της πώλησης μεγάλου πακέτου μετοχών του, άρα και μέρους της εταιρείας Jumbo μόλις την περασμένη εβδομάδα, είναι απότοκο της τραγικής μοίρας που χτύπησε τον Απόστολο Βακάκη. Η πώληση 4,8 εκατομμυρίων μετοχών, δηλαδή του 3,5% του κεφαλαίου της Jumbo αντί 72 εκατ. ευρώ ήταν η κατάληξη μιας τραγωδίας. Ή, πιο σωστά, η αρχή της κατάληξής της, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν θα ρευστοποιηθεί και άλλο μέρος των μετοχών της επιχείρησης προς χάριν των δύο θυγατέρων του δαιμόνιου επιχειρηματία, πράγμα που, σύμφωνα με πληροφορίες μας, διακρίνεται καθαρά στον ορίζοντα.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η αγορά αντιμετώπισε με μεγάλη έκπληξη τη σχετική χρηματιστηριακή είδηση. Η μείωση της μετοχικής παρουσίας του κ. Βακάκη από 26,72% σε 23,22% στην εταιρεία που δημιούργησε άνοιξε ουκ ολίγες συζητήσεις. Αναλυτές με πείρα έσπευσαν να κάνουν λόγο για ένα ποσό που θα διατεθεί σε νέες αγορές και επενδύσεις. Οπως, όμως, μας αναφέρει άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του επιχειρηματία, «θα πρέπει να δούμε το θέμα με άλλη ματιά». Και διευκρινίζει: «Πρόκειται ξεκάθαρα για έναν οικογενειακό διακανονισμό και όχι για μια επιχειρηματική κίνηση. Ο Απόστολος έχει επηρεαστεί από τον θάνατο του γιου του και γι’ αυτό επιδιώκει να δώσει στα άλλα δύο παιδιά του -τη Σοφία που εργάζεται στην εταιρεία και τη Χριστίνα που ζει στο Μαϊάμι- χρηματικά ποσά αρκετά για να κάνουν αυτό που θέλουν. Ενδεχομένως θεωρεί ότι ένα μέρος της τραγικής μοίρας του γιου του είχε να κάνει και με την ίδια την εταιρεία και την επιτυχία της».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − ten =