αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέες λειτουργίες: Ηλεκτρονικό εισιτήριο από το κινητό μας στα ΜΜΜ

Νέες λειτουργίες: Ηλεκτρονικό εισιτήριο από το κινητό μας στα ΜΜΜ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και από το κινητό μας τηλέφωνο μέσω μιας νέας εφαρμογής για τις μετακινήσεις με μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, νέα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης καρτών που θα δίνουν ρέστα και χαρτονομίσματα, αλλά και σειρά αλλαγών που έρχονται να διευκολύνουν τους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών και δικαιούχους μειωμένου εισιτηρίου.

Το πρώτο σκέλος των αλλαγών αφορά την προμήθεια νέου εξοπλισμού, δηλαδή την προμήθεια 100 Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν ρέστα σε χαρτονομίσματα. Σήμερα τα ΑΜΕΚ δίνουν ρέστα μόνο σε κέρματα.

Ακόμα, θα γίνει προμήθεια 12 Τερματικών Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί αισθητά ο χρόνος αναμονής για την αγορά εισιτηρίων και καρτών και συνεπώς θα μειωθούν και ουρές των πολιτών στα εκδοτήρια.

Το σχέδιο του ΟΑΣΑ περιλαμβάνει επίσης την αύξηση των σημείων έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και τη δημιουργία νέων εκδοτηρίων της ΟΣΥ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα νέα εκδοτήρια σε βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας και θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 10 =