αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέες θέσεις απασχόλησης μέσω του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Νέες θέσεις απασχόλησης μέσω του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Ευκαιρίες απασχόλησης για 1.400 άνεργους νέους, 18 έως 24 ετών στη Βόρεια Ελλάδα, ενεργοποιεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), συμμετέχοντας ως συνδικαιούχος σε δύο πράξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι πέντε ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης τριών ευρώ. Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Οι δύο πράξεις αφορούν την κατάρτιση, πιστοποίηση και συμβουλευτική υποστήριξη των νέων, αφενός στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και των logistics και αφετέρου στο εξαγωγικό εμπόριο προϊόντων, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Όπως αναφέρει το News.gr, πρόκειται για ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που απευθύνεται: (α) σε 500 ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και (β) σε 900 ανέργους ηλικίας 18 – 24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων. Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ωρών, εκ των οποίων 120 ώρες αφορούν θεωρητική κατάρτιση και οι 260 ώρες πρακτική άσκηση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συνεχίζεται έως τις 5 Οκτωβρίου και γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.sbbe-edu.gr. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 10 =