αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝέες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ για την Νιτσιάκος- Για πρώτη φορά προχωρά στην εκτροφή βοοειδών

Νέες επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ για την Νιτσιάκος- Για πρώτη φορά προχωρά στην εκτροφή βοοειδών

Με παραγωγή που φθάνει ετησίως τα 52 εκατ. κοτόπουλα, μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 35%, ισχυρή παρουσία στις ζωοτροφές και πωλήσεις πέρυσι κοντά στα 350 εκατ. ευρώ η εταιρεία Νιτσιάκος που υπερδιπλασίασε τη δύναμή της την τελευταία 8ετία ετοιμάζεται να εισέλθει σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

Η παραγωγή μοσχαριού κρέατος, αρνιού αλλά και η είσοδός της στην αγορά του γύρου και των ιχθυοτροφών βρίσκονται ψηλά στην “ατζέντα” της εκ Ηπείρου ορμώμενης εταιρείας η οποία ολοκλήρωσε εφέτος επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ και προγραμματίζει την υλοποίηση νέων ύψους 25 εκατ. ευρώ έως το 2022.

Σύμφωνα με την κυρία Μ. Νιτσιάκου, εμπορική διευθύντρια του ομίλου, το capacity στα σφαγεία και τυποποιητήρια λευκού κρέατος (κυρίως κοτόπουλο) έχει εξαντληθεί. Σήμερα, η εταιρεία παράγει 1 εκατομμύριο κοτόπουλα την εβδομάδα.

Τα νέα προς επένδυση κεφάλαια ύψους 25 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση δυναμικότητας στα 5.000 πτηνά ανά ώρα στο πτηνοσφαγείο της Θεσσαλονίκης. Επίσης στην κατασκευή νέου εργοστασίου με γραμμές επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής. Παράλληλα, προγραμματίζει τη δημιουργία νέας γραμμής σφαγής και διπλασιασμό του τυποποιητηρίου στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων.

Στα “σκαριά” είναι και η κυκλοφορία μοσχαρίσιου κρέατος έως το τέλος του έτους, για τον λόγο αυτό προχωρά στην πιλοτική εκτροφή 150 βοοειδών, με στόχο την προσεχή τριετία να δημιουργηθούν μονάδες εκτροφής και τυποποιητήριο κόκκινου κρέατος, στα Δολιανά Ιωαννίνων. Ενώ αρνίσιο κρέας με την υπογραφή της Νιτσιάκος στην αγορά θα κυκλοφορήσει το Πάσχα.

Οι φετινές επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, περιλάμβαναν την επέκταση του τυποποιητηρίου των Ιωαννίνων και την εγκατάσταση νέων γραμμών μηχανικής αποστέωσης. Επίσης, έγινε εκσυγχρονισμός των δύο εργοστασίων ζωοτροφών σε Ιωάννινα και Άρτα με στόχο την ποιοτική βελτίωση του παραγόμενου pellet, καθώς και εγκατάσταση νέου βιολογικού καθαρισμού επεξεργασίας υγρών λημμάτων στο πτηνοσφαγείο Ιωαννίνων.

Μέσα στο 2019, ξεκίνησε τη λειτουργία της η επέκταση και η εγκατάσταση της νέας γραμμής προψημένων προϊόντων στην εταιρεία Foodmaster, του ομίλου Νιτσιάκος, στην Άρτα.

Η εταιρεία η οποία στη χρήση του 2011 είχε εμφανίσει τζίρο 138,946 εκατ. ευρώ με κέρδη 522.000 ευρώ πέρυσι πέτυχε τζίρο 346,936 εκατ. ευρώ, και καθαρά αποτελέσματα 3,273 εκατ. ευρώ, ενώ για την τρέχουσα οικονομική χρήση εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της θα υπερβεί τα 370 εκατ. ευρώ.

Πωλήσεις η οποία την καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους “παίκτες” της εγχώριας αγοράς όχι μόνο των τροφίμων αλλά και των ζωοτροφών. Αυτό από μόνο του της δίνει το διαπραγματευτικό πλεονέκτημα έναντι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ αλλά και της HORECA αγοράς να πληρώνεται τοις μετρητοίς και με “factoring” από τους λιανέμπορους.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =